ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Tel / Viber / WhatsApp: +359896889907
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00  / ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Как да пътуваме с котка в самолет?

Самолетен билет за котка

Тук ще Ви запознаем с най-важните изисквания за превозване на котка или котарак със самолет. Транспортирането на домашната Ви котка в самолет не е толкова лесно, както на всеки му се иска. Невъзможно е да се явите с домашния си любимец на летището непосредствено преди полета си. Започваме стъпка по стъпка. Първо трябва да набавите нужния пакет от документи и да направите всички нужни ваксини на котката. За целта посетете Вашия ветеринарен лекар. След това трябва да се свържете с нашия център за резервации и да се осведомите за условията за превозване на котка с конкретната авиокомпания и най-накрая да подготвите котката си за пътуването със самолет.

Нужни документи за пътуване на котка със самолет
Най-важният документ за транспортирането на котка по въздух е ветеринарния паспорт. В него е записана цялата информация за собственика и животното, а също така са отбелязани датите и печатите на всички ваксини. Някои фирми допълнително изискват специален сертификат, в който е посочено, че чипът е вмъкнат под кожата на домашния любимец.

Поставяне на ваксина
Около 10 дни преди поставянето на ваксината срещу бяс трябва да дадете на котката си антихелминтни лекарства. Ветеринарният лекар ще Ви посъветва за точното лекарството и необходимата доза. Следва самото поставянето на ваксината, която много лесно може да поставите във всяка специализирана ветеринарна клиника. След поставянето на ваксината, ще получите печат в паспорта на котката. За да има действие на ваксината трябва да минат поне 3 седмици, след което котката може да пътува със самолет. Ваксинирането срещу бяс трябва да се повтаря всяка година.

Какви са основни изисквания на авиокомпаниите за превозването на котка?
Трябва да отбележим, че не всички авиокомпании позволяват превозването на котка. Повечето от редовните и някои от чартърните авиокомпании разрешават превоза на котки, но почити всички нискотарифни авиокомпании не предлага тази услуга.

Всяка авиокомпания има различни изисквания за транспорт на котка в кабината на самолета си. Повечето от авиопревозвачите изискват теглото на котката заедно с клетката да не е повече от 8кг -10кг, като точната максимална граница се определя индивидуално от всеки авиопревозвач. Размерите на клетката за всяка авиокомпания също се различават. Свържете се с наш консултант за подробна информация относно контейнера за превоз. След като се информирате за точните размери на клетка, може да пристъпите към закупуването и. Котката трябва да може да легне, да седи, да стои и да протегне краката си. Повечето авиопревозвачи имат ограничение за броя на превозваните котки на един полет. Тази бройка може да варира за всеки тип самолет: между 3 и 5 броя.

Котката не трябва да бъде опасна нито за персонала на самолета, нито за останалите пасажери, в противен случай няма да бъде допуснат до салона. Също така, животното не трябва да мирише лошо или пък да е заразено с паразити.

За да може котката Ви да пътува в кабината на пътнически самолет, тя трябва да бъде придружена от лице, което е над 18 години. Ако желаете да изпратите котка си без придружител, то тогава ще трябва да се свържете със специализирани фирми, които предлагат тези услуги. Тогава домашният Ви любимец ще бъде транспортиран в багажното отделение. В точката на пристигане той ще трябва да бъде посрещнат от лице, получило пълномощно от собственика. Забранено е болно животно да се превозва по въздух.

Колко струва превозването на котка със самолет?
Превоза на котка в самолета е винаги срещу допълнително заплащане, като за всяка дестинация и всяка авиокомпания тази сума е различна. След като се обадите в нашия център за резервации и споделите, че желаете да пътувате с котка, ние ще придвижим Вашата заявка към съответната авиокомпания и ще Ви уведомим за сумата за превоз на животното. В повечето случаи сумата за превоз на котка се заплаща отделно, когато пристигнете на летището.

Как да подготвим клетката на котката за пътуването със самолет?
Можете да транспортирате котка в клетка, която е от твърда или мека конструкция, но и в двата случая, вратичката на клетката трябва да се затваря достатъчно стабилно, за да не може животното да излезе само. Клетката трябва да има достатъчно големи отвори за постоянен приток на чист въздух.

Долната част на клетката трябва да е влагозащитена. Препоръчително е покриването със специална материя, която да позволи процеса на отиване до тоалетната на домашния любимец без никакви проблеми. Може да проверите в аптеката за абсорбиращи пелени, които ще свършат чудесна работа.

Ако полетът е по-дълъг, подгответе се с допълнително количество вода за котката, както и със съдинка, в която да излеете водата за котката. Слагайте съвсем малко, така че да не се излее на дъното и котката да стои през цялото време на мокро. Забранено е храненето на котката по време на полета.

Как да подготвим котката за пътуването със самолет?
Пътуването със самолет е стресираща ситуация за всяка котка, затова е добре да се подготвите предварително за пътуването. Няколко седмици преди планираното самолетно пътуване, котката трябва да започне да свиква с клетката или контейнера, в който ще бъде превозена. Направете клетката уютна и привлекателна за котката. Поставете на дъното любимата постелка на животното, като не забравяйте да сложите вътре любимата му играчка преди да тръгнете към летището.

Препоръчително е транспортирането да е на полупразен стомах, за да се предотврати повръщане или диария. В най-добрия случай трябва да са минали около 4 часа от последното хранене до заминаването. Забранено е даването на успокоителни лекарства на котката преди пътуване със самолет.

Пристигане на летището с котката
Препоръчително е да пристигнете на летището предварително, около два часа и половина преди полета. На гишето за регистрация се оставя чекирания багаж, ако имате такъв. Заплащате сумата за превозването на котката и следва преминаването на ветеринарния контрол, където ще Ви поставят необходимите печати в паспорта и ще Ви издадат сертификат. След което пътника с котката трябва да се отправят към проверката със скенер. Клетката заедно с котката се поставят на лентата за сканиране. Ако котката е по-спокойна, може да я извадите от клетката и да преминете заедно скенра, като внимавате да не я изпуснете.

Мога ли да извадя котката по време на полет от клетката?
По време на самолетното пътуване не е разрешено изваждането на котката от клетката.

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер. Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с консултант на Авиотравел.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.