Общи условия на Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ

1. Услвия за предоставяне на услуги

1.1. За да получи правото да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите услуги от Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, всеки клиент трябва да попълни електронен формуляр. При попълване на електронната форма за регистрация клиентът е длъжен да предостави изискваните верни данни. Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни.

1.2. С акта на регистрацията си клиентът изразява „онлайн” съгласие с настоящите Общи условия на Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, с което се счита за обвързан с клаузите им. От момента на обвързване на клиента с клаузите на настоящите Общи условия възниква възможността същият да извършва валидни заявки за закупуване на услуги предлагани от Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД.

1.3. С акта на регистрацията си клиента дава съгласие да получава рекламния Бюлетин на Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, който може да включва промоционални оферти за самолетни и автобусни билети, хотели, екскурзии, почивки, круизни пътувания, коли под наем, концерти и други събития.
В случай, че клиентът не желае да получава рекламния Бюлетин, трябва изрично да информира Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, като изпрати молбата си на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. като в полето тема на съобщението постави: Unsubscribe

2. Запитване, резервация и срок на заплащане на самолетен билет.

2.1. Запитване за цена на самолетен билет чрез електронен формуляр.
Достатъчно е само до попълните и изпратите електронен формуляр. След получаване на запитването ще осъществим контакт с Вас, за да Ви информираме за свободните места по офертата. След като изберете подходящ за Вас вариант, ние ще резервираме желания самолетен билет.

2
.2.
Запитване за самолетен билет можете да направите по телефон, скайп, Viber или електронна поща.
След получаване на запитването ще се свържем с Вас, за да Ви информираме за свободните места по офертата. След като изберете подходящ за Вас вариант, ние ще резервираме желания самолетен билет.

2.3. Срока на заплащане на самолетен билет обикновено е до 24 часа след направата на резервацията. Ще се свържем с Вас отново, ако от авиокомпанията ни уведомят за по-ранен час на плащане.

За да намерите най-близкия до Вас клон на РАЙФАЙЗЕН БАНК последвайте линка: http://www.rbb.bg/bg/branches-and-atms/

За да намерите най-близкия до Вас клон на БАНКА ДСК последвайте линка: https://dskbank.bg/Page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/About/branches/

Направете банков превод задължително в клон на РАЙФАЙЗЕН БАНК или БАНКА ДСК, за да може този превод да се отрази веднага по нашата банкова сметка. При превод в банка различна от РАЙФАЙЗЕНБАНК или БАНКА ДСК, отразяването на преведената сума може да стане след 2 или 3 дни. В такъв случай няма да може да издадем Вашият билет. Допълнителното изчакване може да доведе до изчерпване на самолетните билети в ниските ценови сектори. Моля имайте предвид, че цената на резервирания полет не е гарантирана до момента на издаване на самолетен билет.
ВАЖНО ! ! ! Попълнете правилно полето "Основание за плащане". Грешното въвеждане на полето "Основание за плащане" може да попречи на идентификацията на плащането и покачване на цената или отказване на билета от авиокомпанията.

2.4.
Промени по издадени самолетни билети
Евентуални промени по детайлите на резервацията след издаването на самолетен билет са възможни единствено в случай, че условията на авиокомпанията позволяват и срещу установените от авиокомпанията допълнителни такси. Ако се откажете от пътуването си, след като самолетните билети са издадени - сумата не подлежи на връщане.

2.5. Издаване на счетоводни документи
В случай, че желаете да Ви бъде издаден счетоводен документ относно използвана туристическа услуга (самолетен билет, хотелско настаняване, кола под наем, круизно пътуване, визова услуга, трансфер, почивка или екскурзия), моля да предоставите данни за фирмата, на която да бъде издаден съответния счетоводен документ. Счетоводни документи могат да бъдат издавани не по-късно от 5 дни след заплащане на съответната туристическа услуга. Желанието за получаване на фактура трябва да бъде заявено в момента на резервацията.

3. Отговорност относно резервирани самолетни и автобусни билети, хотели, круизи, коли под наем, почивки и екскурзии.

3.1. Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми за изцяло или частично непроведени пътувания поради неявяване на клиента на определените за отпътуване място и време или поради закъснения на пътуващите туристи, натоварен трафик или други обстоятелства не зависещи от Агенцията.

3.2. Агенцията и Туроператора не носят отговорност за загубени или откраднати вещи или документи на туристите; за последствията при неспазване на законодателството на съответната държава от страна на туристите. В случай на нанесени щети от отделен турист или група туристи на хотелската база, автобуси или трети лица извършителят носи цялата отговорност за деянието си. Евентуалните щети се компенсират веднага от извършителя, а ако това не е възможно, се съставя протокол за нанесена щета и изплащането й от извършителя става в едноседмичен срок след завръщането на групата.

3.3. Осигуряването на валиден паспорт и всички други документи, изисквани от законодателството на съответната страна е изцяло задължение на туриста. Агенцията не поема отговорност за принудителни анулации на пътувания поради нередовни документи.

3.4. Агенцията не носи отговорност при промени или анулиране на почивката /екскурзията вследствие на форсмажорни причини (стачки, епидемии, лоши метеорологични условия, анулиране на полети, промени в разписанието и цените на съответната Авиокомпания, промяна или анулация от страна на хотелиери както и други извънредни обстоятелства. В този случай Агенцията не дължи неустойки.

4. Застраховки

4.1. Всички туристи, пътуващи в чужбина, са задължени да имат медицинска застраховка за времето на престоя им извън страната. Тя се заплаща допълнително или е включена в цената според конкретната оферта.

5. Анулации

5.1. Те се извършват в писмена форма, като се подава искането за анулация на пътуването. Неустойките при отказ от пътуване са определени в Договора за организирано пътуване.

5.2. При отказ на виза от съответното посолство Агенцията удържа неустойка + цената на визата.

6. Рекламации

6.1. Всички рекламации, свързани с качеството на заплатените услуги в т.ч. конкретните условия в хотелите и хотелските вериги, трябва да бъдат предявявани от потребителя на място на доставчика на съответната услуга и представител (екскурзовод на туроператора, обслужващата фирма) за отстраняване на слабостите. В случай, че рекламацията не е удовлетворена на място, туристът се задължава в 7 (седем) дневен срок след завършване на пътуването, предмет на договора за организирано пътуване, да предостави на Агенцията и Туроператора писмена рекламация, съдържаща подробно описание на фактите и обстоятелствата, свързани с неизпълнението, придружено с потвърждение на доставчика на услугата.

6.2. В случай, че потребителят не е предявил рекламацията по описания начин, неговите претенции нямат да се приемат. Всяка рекламация, за която Агенцията и Туроператора не са уведомени по реда както е описано в Договора за организирано пътуване, както и при липсата на констативен протокол - потвърждение от доставчика на услугата остава без разглеждане.

FACEBOOK СТРАНИЦА

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Ще срваним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании за да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет.

Обслужване на български език
Вие ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Най-добро съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на самолетен билет е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2019