ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Tel / Viber / WhatsApp: +359896889907
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00
ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Как да пътуваме удобно с домашен любимец в самолет?

Самолетни билети за домашни любимци

пътуване с домашни любимциПревозването на домашни любимци в самолета трябва да бъде упоменато още по време на резервацията, тъй като има ограничение в броя на едновременно превозваните животни на борда на един самолет. Животните трябва да се превозват в специални клетки, съответстващи на тяхното тегло и размери. Изключение са кучетата-водачи за хората с увредено зрение. Когато избирате клетка, обърнете внимание тя да бъде достатъчно голяма, за да може животното да стои свободно, да се обръща и да ляга. Ако искате да намалите стреса, предизвикан от пътуването, трябва да купите клетката по-рано за да може домашният любимец да свиква с нея.

Има два варианта за превоза на домашни любимци. И в двата случая се заплаща такса, която зависи от теглото на животното заедно с тежестта на клетката. Допустимите размери на клетката ще получите по време на резервацията в зависимост от авиокомпанията и самолета, с който се пътува.

Вариант 1

Ако тежестта на животното заедно с клетката е до 8 кг. животното се превозва като пътнически багаж в кабината.

Вариант 2

Ако тежестта на животното заедно с клетката е над 8 кг. животното се превозва в багажното помещение на самолета.

За да проверите наличността за самолетен билет за пътуване с домашен любимец попълнете формуляра ТУК, като в полето "Допълнителни забележки" опишете вида на животното, размерите на клетката и теглото на животното заедно с клетата.

Какво представлява ветеринарномедицинският паспорт, с който домашният любимец да може да пътува безпроблемно в рамките на Европейския съюз?


Паспортът за движение на домашни любимци – видове кучета, котки, между държавите-членки на Европейския съюз, се издава по съответния образец и има следните характеристики:

- Данни за собственика на домашния любимец: трите имена и адрес, вкл. държавата
- Описание на животното: име (както е заявено от собственика), вид, порода, пол, дата на раждане, козина (цвят и тип), снимка (не е задължителна);
- Идентификация на животното: номер на микрочип; дата на поставяне на микрочипа; местоположение на микрочипа – най-добре е микрочипът да отговаря на изискванияата на ISO Standard 11784 или 11785, защото в противен случай има вероятност да не може да бъде разчетен при проверка, номер на татуировка и дата на татуиране;
- Ваксинация против бяс: дата на ваксиниране, производител на ваксината – име на продукта и номер на партидата, датата, до която е валидна ваксината; подпис и официален печат (печат с името, местоработата и номера, с който въпросният лекар е регистриран в Националната ветеринарномедицинска служба)
- Серологичен тест за бяс (кръвна проба): следва да се прави в лаборатория, одобрена от ЕС, ветеринарят със сигурност ще е запознат с изискванията
- Допълнителен серологичен тест – в случай, че резултатите от първия тест не са били задоволителни
- Информация за третиране за кърлежи: вписва се производителят и наименованието на продукта, както и датата на третиране и срокът на действие*
- Третиране за ехинококи: отново се отбелязва производителят и наименованието на продукта, както и датата на третиране и срокът на действие*
- Информация за други ваксинации


*При пътуване - третирането срещу паразити трябва да бъде направено не по-малко от 24 часа, но не повече от 48 часа, преди домашният любимец да бъде качен и регистриран в транспортното средство

Клинични прегледи – удостоверяват, че животното може да издържи съответното пътуване
Легализация: вписва се името на легализиращия орган, датата и се добавят подпис и печат (клеймо)
Последната секция може да съдържа допълнителни данни от друго естество, озаглавена е “Други.”

Държави, членки на ЕС: Австрия, Белгия, България,Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия*, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта*, Холандия, Обединеното кралство*, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Чешка република, Швеция*.

!Важно: Ирландия, Малта, Швеция и Обединеното кралство са държави, които имат допълнителни (по-строги) изисквания за домашните животни – ако ви предстои посещение до там, информирайте се предварително за конкретните условия.

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер. Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с консултант на Авиотравел.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.