ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Tel / Viber / WhatsApp: +359896889907
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00
ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Нужна ли ни е виза, когато напускаме България със самолет?

Визов режим спрямо гражданите на Република България

паспорт и виза

Подробна и актуална информация за процедурата и необходимите документи за кандидатстване за виза може да намерите на официалната страница на Министерството на Външните Работи.

Документи при пътуване в чужбина

Паспортът е официален документ, даващ правото на прекосяване на границата и престой в чужбина. Паспортът потвърждава Вашата самоличност, както и факта, че сте български гражданин.

Ако пътувате до страни в Европейския Съюз, след от 01.01.2007г., може да пътувате само с лична карта. Моля да проверите, дали след края на пътуването Ви, документът с който се придвижвате ще бъде все още валиден. Повечето държави изискват датата на валидност да е не по-късно от 6 месеца след датата, на която възнамерявате да се върнете.

В случай, че паспортът или личната ви карта са повредени или неактуални трябва възможно най-бързо да подадете заявление за издаване на нов документ! Имайки предвид, че процедурата на издаване на нови документи отнема време, затова трябва да се погрижите по-рано от планирания полет. Обикновенната поръчка за издаване на документ за самоличност - паспорт или лична карта е с продулжителност около един месец.

Важно е да знаете, че малолетните лица, т.е. до 16 години, които са записани в паспорта на своите родители или настойници (такова записване могат да извършат единствено определените за това държавни органи), могат да прекосят границата само с лицето, в чиито паспорт са записани. Децата също така могат да прекосяват границата със собствен документ за самоличност. Повече актуална информация можете да намерите в сайта на Министерството на Външните работи на Република България.


Визи за български граждани

Понякога се изисква писмено позволение изготвено от консулското представителство на страната, до която искате да пътувате. От 01.01.2007 година, независимо от целта на пътуването и времетраенето на планирания престой, не е необходима виза за страните от Европейския Съюз. Желателно е, преди да предприемете своето пътуване, да се информирате за условията на престой в дадената страна. Можете също така да се свържете с посолствата или консулствата в България на страните, които желаете да посетите и да се информирате подробно за необходимостта от виза и условията за престой и пътуване.


Други важни документи, които може да Ви потрябват, когато сте в чужбина са: шофьорска книжка, легитимации, кредитна карта, медицинска застраховка.

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер. Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с консултант на Авиотравел.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.