ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Tel / Viber / WhatsApp: +359896889907
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00  / ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Безплатни пешеходни турове

Безплатни пешеходни туристически обиколки

Как са се появили безплатните туристически обиколки (Free Walking Tours)?
Историята за безплатните пешеходни обиколки се заражда в Германия, когато един екскурзовод в Берлин загубва работата си. Той бил толкова отчаян, защото вече не получава никакви доходи, а най-доброто, което можел да прави е да развежда туристите и да им разказва за историята на собствения си град. Тогава решава да опита нещо съвсем налудничаво и по-точно да продължи да практикува професията си, само че това да го прави безплатно. Така се поставя началото на първите безплатни турове (Free Walking Tours). Разбира се началото е доста трудно и посещаемостта е нулева, но само след 6 месеца половината от хората, посещаващи немската столица се записват и на неговите безплатни турове. Постепенно идеята се разраства и развива, като доброволците ексурзоводи непрекъснато се увеличават и вече във все повече градове може да откриете тази невероятна услуга.

Какво представлява идеята за безплатни туристически обиколки (Free Walking Tours) на градовете по света?
Това са туристически обиколки с екскурзоводи - доброволци, които работят към различни неправителствени организации с идеална цел. Поради факта, че публиката е интернационална, повечето от обиколките се провеждат на английски, но в различните държави понякога има и обиколки на други езици.


Кой може да посещава безплатни туристически обиколки (Free Walking Tours)?
Безплатни туристически обиколки (Free Walking Tours) могат да бъдат посещавани от всички, като няма ограничение във възрастта. Публиката е представена както от нискобюджетни туристи, много голяма част са младежи, но също така и от по-възрастни клиенти, разполагащи с повече средства. Атмосферата е много приятна и неангажираща, освен това предразполага за по-бързо опознаване и сближаване на различните култури и завързване на много приятелства по-късно.

Колко струва пешеходната обиколка?
Пешеходните обиколки са безплатни, а в същото време услугата, която получавате е на високото ниво. Ако сте доволни от представения тур, можете да подкрепите организацията като дарите произволна сума по Ваше желание. В случай, че не сте останали впечатлени от уменията на екскурзовода, проведената беседа и разходка из града, след приключване на обиколката може да се сбогувате с групата и да не оставите нищо.

Препоръки
Нашата препоръка е да върнете добрия жест като направите дарение според възможностите си, или като разкажете за тази инициатива на свои познати в подкрепа на доброволците, които отделят от времето си, за да представят своя град. Ако сте група, е добре да се свържете с Вашите водачи предварително, за да могат да се подготвят по-добре. Бъдете точни на уговореното място и час за среща, от където ще започне обиколката. Културното поведение и доброто отношение към доброволеца, който Ви развежда из града са задължителни.

Какво да не забравим да вземем за безплатната пешеходна обиколка?
Винаги взимайте със себе си шише с вода. Посещаването на някои южни дестинации през определени периоди от годината може да бъдат доста горещи, а продължителната разходка бързо ще Ви дехидратира. Слънчеви очила и шапка за слънце никога не са излишни. Ако посещаваната дестинация е прекалено слънчева, може да сложите предварително слънцезащитен крем. Разбира се добре е да се въоръжите с някакво мобилно устройство, на което да запазите най-интересните моменти от обиколката на града. Документите и парите трябва винаги да са Ви под ръка.

Разгледайте списъка с градовете по света, където може да посетите тази безплатна услуга. Пожелаваме Ви приятно разглеждане и много нови запознанства!

БЕЗПЛАТНИ ПЕШЕХОДНИ ТУРОВЕ

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер. Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с консултант на Авиотравел.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.