ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Tel / Viber / WhatsApp: +359896889907
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00  / ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Самолетни билети с авиокомпания Delta Air Lines

Авиокомпания DELTA (DL)

 

БРОЙ
САМОЛЕТИ

РЕДОВНИ
ДЕСТИНАЦИИ

722+(561)

330


ОСНОВНИ БАЗИ

ПОЛЕТИ НА ДЕН


СЪЗДАВАНЕ

Atlanta, Cincinnati,
Detroit, Memphis,
Minneapolis-St. Paul,
New York-JFK, Salt Lake City,
Paris-Charles de Gaulle,
Amsterdam, Tokyo-Narita

5200

1928

 


ПРОГРАМА ЗА
ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ


ЧЛЕН НА
SKY TEAM


IATA КОД


Delta SkyMiles


22.06.2000DLТИПОВЕ САМОЛЕТИ
БРОЙ
СЛУЖИТЕЛИ
ПЪТНИЦИ
НА ГОДИНА

B777-200LR/ER,
B767-400ER/300ER/300,
B757-300/200 ETOPS/200,
B747-400, B737-800/700,
A330-300/200, A320/319,
MD90, MD88, DC9-50,
E175LR, ERJ145,
CRJ900/700/200, Saab 340B

80 000

(в милиони)
160


Delta Air Lines e американска авиокомпания, създадена през далечната 1929г. в щата Луизиана като получава настоящото си име през 1945г. след редица трансформации. Наименованието на авиопревозвача произлиза от устието на река Мисисипи. Първите пътнически полети авиокомпанията извършва през 1929г. с петима пътници на борда и един пилот по маршрут от Далас в Тексас до Джаксън в Мисисипи. През 1935г. авиокомпания Делта започва да предлага и нощни полети. През 1947г. - две години по-късно - авиопревозвачът получава награда National Safety Award за превозването на повече от 500 милиона пътници без нито един смъртен случай. Първият презокеански полет се осъществява през 1978г. до Европа (Лондон). През 1991г. Delta закупува повечето от презокеанските полети, принадлежащи към Панама като по този начин заслужено печели името на световен превозвач.

През 1955г. авиокомпания Delta Air Lines за първи път в света въвежда в употреба система, чрез която пътниците могат да се прехвърлят на друг самолет, използвайки една и съща авиокомпания. През 1962г. авиокомпанията въвежда система за резервация Sabre, за така наречените резервации Instant. През 1990г. в употреба влиза и резервационната система Worldspan Travel Information Services, разработена съвместно с Northwest Airlines и TWA. През 2004г. възниква опастност от фалит на Delta Air Lines. Причината за това са покачващите се цени на горивата, както и голямата конкуренция от страна на нискобюджетните авиокомпании. Въпреки това Delta получава съдебна защита пред своите кредитори, при условие че ще извърши реформи.

Delta Air Lines е една от само девет авиокомпании, които продават самолетни билети за свои редовни полети до дестинации на всички шест постоянно населени континента.

Днес главното седалище се намира в Атланта, щата Джорджия. Американският превозвач Делта е един от най-големите в света като заема второ място по брой на превозваните пътници. През 2008г. Delta Air Lines и Northwest Airlines се сливат. Целта на това обединение е намаляване на разходите, както и обогатяване на офертите за самолетни билети и полети. По този начин възниква и най-големият самолетен презокеански превозвач в света, който извършва полети до повече от 700 града.

Авиокомпанията принадлежи към алеанса SkyTeam като e и един от неговите основатели. Обслужва маршрути от САЩ до Европа, Азия, Близкия изток, Латинска Америка и Канада, предлага също така и много богат избор от вътрешни полети.

Delta Air Lines е първата авиокомпания в света, която забранява тютюнопушенето на борда на своите самолети.

В самолетите на авиокомпанията има монтирана дигитална система за развлечение, предлагаща богат избор на филми, телевизионни предавания и музика. От края на 2008г., благодарение на технологията Gogo от Aircell, авиокомпания Delta извършва първите пробни полети с MD-88 с интернет на борда. До края на декември достъпът е бил безплатен, а от януари 2009г. струва $9,95 за полет до 3 часа, и $12,95 за по-дълги полети. Самолетите с интернет на борда са обозначени с надпис Wi-Fi Onboard.

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер. Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.