Тук може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority
Получете информация за ценa на самолетен билет чрез директно обаждане в центъра за резервации. Работно време от понеделник до петък: 09:00-17:00. Почивни дни:  събота и неделя.

ЗАПИТВАНЕ ЗА НАЛИЧНИ МЕСТА И ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

BOEINGБоинг (Boeing) е американски производител на авиационна, космическа и военна техника. Седалището на компанията е в Чикаго. Главните  производствени мощности на Боинг (Boeing) са в Евърет, близо до Сиатъл. Двете основни подразделения на Boeing са Boeing Integrated Defense Systems, произвеждаща военна и космическа техника, и Boeing Commercial Airplanes, произвеждаща граждански самолети.

На 15 юни 1916 г. е извършен първият полет на единия от двата хидросамолета B&W, построени от Уилям Боинг с помощта на военноморския инженер Джордж Конрад Вестервелт. На 15 юли 2016 г. в Сиатъл Боинг основава компанията The Pacific Aero Products Company. На 9 май 1917 г. компанията е преименувана на Boeing Airplane Company. Уилям Боинг учи в Йейлския университет (не взема диплома), а след това известно време работи в горската промишленост, където забогатява и получава знания за конструкциите от дървесина, което се оказва безценно при следващите разработки и производство на самолети.

През 1927 г. Boeing открива първата си въздушна линия, което е началото на дейността на тази компания в областта на въздухоплаването.През 1933 г. компанията създава първия си пътнически самолет – В-247, от който модел са изработени 75 екземпляра. Към компанията Boeing през 1934 г. се влива фирмата Stearman Aircraft, създадена през 1926 г.

През 1938 г. е първият полет на първия самолет на Boeing – „летящата лодка“ Boeing 314 Clipper. През същата година компанията започва работа върху самолети, които успешно се използват за нуждите на армията (Boeing 307 Stratoliner). По време на Втората световна война дейността на Boeing е най-вече в производството на бомбардировачи, като в началото на 1944 г. достига до месечно производство от 350 самолета.

През 1947 г. Boeing разработва транспортна версия на В-29 с името В-50 Stratofortress, а през 1949 г. се появява версията за превоз на пътници В-377 Stratocruiser.

През 1950-те години технологията на пасажерските самолети се развива особено стремително и през 1958 г. Boeing създава първия реактивен лайнер (пътнически самолет) – В-707. Той е създаден на базата на много успешния модел В 367-80 и от първия лайнер компанията произвежда и реализира на световния пазар над 1000 екземпляра до приключване с производството му през 1991 г. При този модел са разработени различни модификации и през дълъг период от време той е използван и за транспорт на VIP пътници – държавни глави (вкл. президента на САЩ) и др. специални клиенти.

През 1963 г. излиза следващият успешен самолет на Боинг (Boeing) – В-727. От този модел през периода 1963-1984 г. са произведени 1 832 екземпляра. Това е среден клас лайнер.Той става много популярен и най-продаваният самолет в света до средата на 1970-те години, когато бива изместен от следващия проект на Boeing.

В края на 1960-те Boeing започва производството на най-разпространения в света лайнер Boeing 737. От този модел са произведени множество модификации и общото производство е над 5000 броя. Първият В-737 е произведен през 1967 г. Неговото производство продължава и до днес, тъй като през този дълъг период В-737 претърпява голямо развитие и като модификации.

През периода 1967-1988 г. става производството на две модификации на версията, известна като Original – 737-100 и 737-200. През 1983 г. започва производството на версията Classic, от която са моделите 737-300, 737-400 и 737-500, като производството им продължава до 2000 г.

От 1997 г. започва производството на версията New Generation, от която до този момент се произвеждат моделите 737-800 и 737-900. Освен това са разработени и варианти за нуждите на армията и луксозните пътувания.

Междувременно пътникопотокът нараства в световен мащаб и възниква необходимостта от създаването на лайнери, които да превозват повече пътници. В това отношение компанията Boeing работи усилено и със създаването на суперлайнера В-747 JumboJet през 1968 г. стъпва мощно на пазара през 1970 г. В продължение на 35 години, до създаването на гигантския лайнер на Airbus А-380, В-747 е най-големият пътнически самолет в света.

В-747 се произвежда в няколко конфигурации и може да превозва до 524 пътници, разположени на два етажа със средна скорост 1046 km/h. До средата на 2006 г. са произведени 1450 самолета от този тип. Предвидено е да прелита без междинно кацане до 13 400 km, т.е. от Ню Йорк до Хонг Конг, или 1/3 от обиколката на земното кълбо.

В началото на 1980-те години, преди да преустанови производството на В-727, компанията Boeing започва производство на заместващ го модернизиран среден клас трансконтинентален лайнер – В-757. Това е един от много успешните проекти на компанията. Демонстрационният опит е на 19 февруари 1982 г., а масовото производство е от началото на 1983 г. до края на 2004 г. За този период са произведени и продадени около 1050 машини. Този лайнер е значително по-комфортен и по-модерен от В-727 и е предназначен за превоз на около 50 пасажера повече. Става популярен и като най-бързо издигащия се пътнически самолет, с възможности бързо да понесе голямата температурна разлика при летища, намиращи се в горещ климат и отрицателната температура на въздуха на 11 000 m височина.

През август 1982 г. Boeing започва производството на модела В-767 – следващия след В-747 си модел със широко тяло, т.е. за превоз по-голям брой пътници по най-натоварените линии. До този момент са развити 4 модификации на този модел и са произведени над 950 машини.

През 1990-те години на пазара на лайнери възниква интерес към междинен модел, обединяващ качествата за междуконтинентални прелети на В-747 и по-евтиния модел с широко тяло В-767. Ето защо Boeing конструира модела В-777 най-общо в два варианта – за трансконтинентални полети (най-често на 5 000 km) и за междуконтинентални полети (най-често над 8 000 km). Пробният полет на новия самолет е през лятото на 1994 г., а от юни 1995 г. той е в масово производство. От различните версии досега са произведени 550 машини. По отношение на капацитета си от гориво, вариантите на модела са най-общо 3 – А) за разстояние 7 200 – 9 500 km; В) за разстояние 10 700 – 14 300 km; С) за разстояние 14 800 km и повече.

До 2000 г. фирмата постепенно се разраства чрез обединяване на над 10 компании. Най-голямото сливане става през периода 1996-1997 г., когато в Boeing се вливат две мощни компании – McDonnell Douglas и Rockwell International.


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ ПО ЕДИН ОТ СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ

✅В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК
✅ЧРЕЗ АКТИВНО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ
✅БАНКОВА КАРТА

               

 

 

          

 

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

Не използваме изкуствен интелект
Вие ще имате удоволствието да си комуникирате с реален човек, а не с робот.

Сигурно заплащане по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото може да стане чрез онлайн банкиране на Банка ДСК или във всеки един от клоновете на банката.

 Резервация с дебитна или кредитна карта
Може да заплатите Вашия самолетен билет с дебитна или кредитна карта.

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

 

Вижте отзивите и коментарите от клиенти, използвали вече нашите услуги


Контакти 🌐 За нас 🌐 Работно време 🌐 Общи условия 🌐 Защита на личните данни 🌐 Поверителност 🌐 Банкова сметка 🌐 Разплащане с банкови карти 🌐 Бизнес партньори 🌐 Корпоративни клиенти 🌐 Визитна картичка 🌐 Отзиви за Авиотравел 🌐 Сертификати и удостоверения 🌐 Авиотравел в социалните мрежи

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.

Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на https://aviotravel.eu/  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени от страна на авиокомпаниите. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант.


🌐 air-bg.com
Резервации на чартърни самолетни билети


🌐 evtinsamoletenbilet.com
Всички нискобюджетни полети   


🌐 bulgaria-air.eu
Директни полети от и до България


🌐 e-samoletnibileti.eu
Он-лайн резервации на самолетни билети


🌐 samoletenbilet.eu
Блог за резервации на самолетни билети


🌐 samoletenbilet.com
Посещаване на забележителности и атракции


🌐 kruiz.eu
Резервации на пътувания с круизни кораби


🌐 pochivka.promo
Почивки и ваканции с директни чартърни полети    

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.