ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Tel / Viber / WhatsApp: +359896889907
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00  / ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

AIRBUS - КОМПАНИЯ

AIRBUS

AIRBUSЕърбъс (Airbus) е марка реактивни пътнически самолети, произведени от международния европейски консорциум Airbus SAS със седалище в Бланяк край Тулуза (Франция).

Консорциума разполага с отколо 50 000 работници в различни държави в Европа. Финалният монтаж на самолетите се изпълнява в Тулуза, Хамбург (Германия) и Севиля (Испания). Компанията Еърбъс има подразделения в Испания, Великобритания, САЩ и Китай.

Airbus Industrie е формално основано през 1970 г. в резултат на договор между френската фирма Sud-Aviation и германските фирми Bölkow, Dornier, Flugzeug-Union Süd, HFB, Messerschmitt, TG Siebelwerke и VFW. Към групата през 1971 г. се присъединява испанската фирма CASA. През 2003 г. консорциумът се преименува на Airbus SAS. Компанията произвежда най-големия пътнически лайнер в света - Airbus A380. На световния пазар Еърбъс (Airbus) се конкурира най-вече с американската фирма Боинг (Boeing).

Масовото производство на пътнически самолети започва с произвеждането на модел Airbus А300, а малко по-късно се появява и по-късия му вариант Airbus А310. За съжаление тези модели не се оказват особено търсени на пазара. Затова Еърбъс (Airbus) разработва проекта Airbus А320, който е с иновационната система за управление fly-by-wire. Този модел се оказва много сполучлив и компанията претърпява голям търговски успех. Еърбъс (Airbus) разработва удължена версия на самолета Airbus A321, която се конкурира успешно с Boeing 737.

След успеха на Airbus А320 компанията започва да разработва по-големи лайнери: двумоторния Airbus А330 и четиримоторния Airbus А340. Конструктивните решения при крилата на тези самолети позволяват поместването на повече гориво и удължаване на полета. По този начин Airbus А340-500 постига продължителност на полета без зареждане до 16 700 км, отстъпвайки единствено на Boeing 777-200LR (17 446 км). Въпреки това Еърбъс не успява да победи конкуренцията в този тип самолети – през 2005 г. са заявени само 11 броя Airbus А340 срещу 150 броя Boeing 777-200LR.

Компанията възлага големи надежди на най-новите си самолетни разработки Airbus А350 и А380.


ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер. Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.