АВИО НОВИНИ

Глоби за яденето на сандвичи в близост до забележителностите на Рим

Испанските стълби в РимПреди да посетите столицата на Италия - Рим, прегледайте списъка със забрани, за да не си навлечете солена глоба. В началото на класациятa е яденето на сладолед на Испанските стълби. Санкцията е в сила от 08.10.2012г. и ще Ви струва 500 евро.

Туристите ще бъдат санкционирани с високи глоби според новия закон, приет от градския съвет. Според закона на туристите се забранява да ядат пица, сандвичи и каквито и да е други закуски в близост до много от известните паметници и архитектурни богатства в историческия център на Вечния град. Това включва мраморните фонтани на Площад Навона, който е пълен с кафенета, ресторанти, както и каменните стени около Пантенона, бивш римски храм, превърнат в църква, Via Dei Fori Imperiali, широкия път до Колизеума, античната римска арена, където някога са биели гладиаторите.

Глобите ще започват от 25 евро и ще стигат до 500 евро, а италианският вестник „Ла Република“ описва новите мерки като война срещу сандвича. Според новите разпоредби вече е забранено поставянето на шатри и временни сергии и подслони, както и места за ядене и пиене, в зоните, които имат особена историческа и архитектурна стойност.

Законът цели защита на специалните зони в историческия център на Рим. Подобни забрани действат и във Венеция, където храненето на открито е забранено на площад "Сан Марко”, както и във Флоренция и Болоня. Идеята е, че това е начин за превъзпитание на хората и показване на уважение към града.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Ще срваним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании за да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет.

Обслужване на български език
Вие ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Най-добро съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на самолетен билет е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирайте евтин самолетен билет, хотел, круиз или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2019