АВИОКОМПАНИИ ЧЛЕНОВЕ НА SKYTEAM

Всички авиокомпании на съюза SKYTEAM

Авиокомпаниите членове на съюза SkyTeam са: Aeroflot, Aerolineas Argentinas, Aeromexico, Air Europa, Air France, ITA Airways, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Garuda Indunesia, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines (MEA), Saudia, Tarom, Vietnam Airlines и Xiamenair.

История на съюза SkyTeam
Съюзът Sky Team е основан на 22 юни 2000 г. от авиокомпаниите Air France, Delta Airlines, Aeromexico и Korean Air. Към момента в съюза членуват 20 авиокомпании, които годишно обслужват около 730 милиона пътници. Авиокомпаниите от съюза на SkyTeam достигат до 1074 летища в над 177 страни по целия свят. Общия флот е над 3054 самолета. Главната база на Sky Team се намира на летището в Амстердам (Холандия).

Какво предлага съюза SkyTeam?
Авиокомпаниите от SkyTeam предлагат на своите клиенти интегрирана програма за лоялност, което означава, че можете да трупате мили, пътувайки с всяка една от авиокомпаниите, независимо на коя програма точно сте член. Милите могат да бъдат използвани за отстъпки от полети и награди. Можете да се присъедините към програмата онлайн, чрез сайтовете на авиокомпаниите. Регистрацията и пресъединяването като членството е безплатно. Когато резервирате своя самолетен билет с всяка една от компаниите в съюза Sky Team, моля да предоставяте и номера на карта за членство за да трупате колкото е възможно повече мили. Така и отстъпките, които ще ползвате по-късно ще са по-големи.