Самолетни билети с авиокомпания Air France

Авиокомпания AIR FRANCE (AF)

 

 

БРОЙ
САМОЛЕТИ

РЕДОВНИ
ДЕСТИНАЦИИ

248+(118)

194


ОСНОВНИ БАЗИ

ПОЛЕТИ НА ДЕН


СЪЗДАВАНЕ

Париж-Шарл дьо Гол
Лион

1500

1933

 


ПРОГРАМА ЗА
ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ


ЧЛЕН НА
SKY TEAM


IATA КОД

Flying Blue22.06.1999AFТИПОВЕ САМОЛЕТИ
БРОЙ
СЛУЖИТЕЛИ
ПЪТНИЦИ
НА ГОДИНА

A318, A319, A320,
A321, A330-200,
A340-300, A380,
B777-200ER/CARGO,
E135,E145,E170,E190,
Canadair Jet 900/1000

69553

(в милиони)
51.6


Авиокомпания Air France е едно от водещите авиационни дружества в света и национален френски превозвач. Air France е създадена през 1933г., когато няколко френски авиокомпании създават Societe Air France със седалище в Париж (Франция). Първият полет на новосъздадената авиокомпания е осъществен през 1946г. През всички години от началото до наши дни авиокомпанията заслужено си е осигурила място сред най-надеждните и сигурни компании, която се грижи за комфорта на своите клиенти. През 2000г. авиокомпанията става част от алианса Sky Tеаm, а през 2004 година Air France се обединява с холандската KLM и така се създава Еър Франс - КЛМ.

По приходи Air France е на първо място в света, а по брой превозени пътници на трето, като държи първенството за Европа.

За да осигури комфорта на своите клиенти авиокомпанията предлага и услугата Amadeus Ticket Changer Shopper, чрез която пътниците могат да променят резервациите на самолетните си билети, да получат подробна информация за предлаганата храна, свободните места, междинните кацания (ако има такива) и това става лесно и удобно от интернет страницата на компанията.

За своите лоялни клиенти Air France предлага и специална програма - Flying Blue, която им дава правото да ползват допълнителни бонуси.

Air France (Compagnie Nationale Air France) е част от Air France-KLM. Основната база на Air France е летище Шарл дьо Гол - Париж, което е и щабквартира на Air France-KLM Royal Dutch Airlines. Air France  е водещата авиокомпания на френския пазар, който е и най-големият пазар за въздушен превоз в Европа. Повечето от полетите на Air France са от Париж-Шарл дьо Гол. Air France има силно присъствие и на летищата Paris - Orly и Lyon - Saint Exupery. Някои от полетите на авиокомпанията използват Ница за отправна точка.

Air France и KLM Royal Dutch Airlines се обединявт през май 2004г., което доведе до създаването на Air France-KLM. Air France-KLM е най-голямата авиокомпания в света по приходи, и третата по големина в света (най-голяма в Европа) по брой превозени пътници и дължина на полетите. Air France-KLM е част от алианса SkyTeam Alliance, заедно с Delta Air Lines, Aeromйxico, Korean Air, CSA Czech Airlines, ITA Airways, Northwest Airlines, Aeroflot и Continental Airlines. И Air France, и KLM продължават да извършват полетите си под своята търговска марка, а с разположението си Париж е естествен център за полетите до Европа, Африка, в полетите за където Air France има водеща позиция и Близкия Изток.