Самолетни билети с авиокомпания Aeromexico

Авиокомпания AEROMEXICO (AM)


БРОЙ
САМОЛЕТИ

РЕДОВНИ
ДЕСТИНАЦИИ

56+(59)

82


ОСНОВНИ БАЗИ

ПОЛЕТИ НА ДЕН


СЪЗДАВАНЕ

Mexico City
Guadalajara
Hermosillo
Monterrey

600

1934

ПРОГРАМА ЗА
ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ

ЧЛЕН НА
SKY TEAM

IATA КОД

Club Premier

22.06.2000

AM


ТИПОВЕ
САМОЛЕТИ

БРОЙ
СЛУЖИТЕЛИ

ПЪТНИЦИ
НА ГОДИНА

777, B767, B737-700
B737-800, E145, E190

13 745

(в милиони)
14,8


Мексиканска авиокомпания Aeromexico е създадената на 15.09.1934г. и е една от основателките на алианса SkyTeam. Авиокомпания Aeromexico е един от най-старите превозвачи в Латинска Америка. През  Втората световна война компанията се развива в сътрудничество с американската Pan America. До края 40-те поглъща редица местни превозвачи, а по-късно се слива с втората по големина мексиканска авиокомпания Aerovias Guest. През 1959г. авиокомпанията е национализирана, а през 1970г. правителството на Мексико национализира всички вътрешни превози и по този начин Aeromexico получава контрол над осем малки превозвача, които в последствие са разформировани. През 1988г. авиопревозвача е приватизиран и днес има най-голямата въздушна флота в Южна Америка.

Всекидневно самолетите на компанията изпълняват около 450 пътнически полета. Освен за регионални полети авиокомпания Aeromexico предлага самолетни билети и има връзки до САЩ, Канада, Франция, Италия, Испания, Китай, Япония и др.

Глобалната визия на Aeromexico се фокусира върху обслужването. Авиокомпанията предлага отлични възможности за развлечения, включително филмови и музикални канали и видео игри на определени дестинации.

В самолетите на компанията се предлагат две класи: първа и икономична. На борда се предлага храна, като кетъринга в икономичната класа е безалкохолни напитки и сандвичи. При международни полети по-дълги от час и половина на пътниците се предоставя пълноценно хранене с голям избор алкохол, различни видове чай, минерална вода и други безалкохолни напитки. В първа класа освен всичко това се предлага шампанско и различни хапки, а в първа класа на международните полети се предлага и меню от различни мексикански блюда.

Програмата за лоялни клиенти на Aeromexico се нарича Club Premier и е първата програма за лоялни клиенти установени в Латинска Америка. Потребителите печелят пролетени мили за полети, изпълнявани с Aeromexico, Aeromexico Connect и всички авиокомпании от алианса SkyTeam, които мили по-късно могат разменят за безплатни самолетни билети.