Летище Цюрих - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ЦЮРИХ (ZRH)

Международно летище Цюрих Клотен

 


Международно летище Цюрих (ZRH)

Международно летище Цюрих Клотен е с IATA код: ZRH. На английски се изписва по следния начин Zurich Kloten International Airport, а на немски Flughafen Zürich. Летище Цюрих се намира на 12 км от град Цюрих в северна посока. Всички пътнически полети се намират в един терминал.

Летище Цюрих Клотен (ZRH) е основна база на швейцарския национален превозвач Swiss. През 2003 година, летището е обновено с нов терминал, паркинг зона, както и подземен влак между новия и съществуващия терминал. Швейцарското летище разполага с 3 писти.


Услуги предлагани на Международно летище Цюрих (ZRH)
Съоръженията на летище Цюрих Клотен (ZRH) включват сервизен център, съоръжения за пътници с увреждания, един хотел, разположен в близост до сградата на терминала плюс паркинг на няколко нива. Освен това има банкови офиси, поща, ресторанти, кафенета, магазини и безмитна зона, медицински център и офиси на компании за коли под наем. Много ниско бюджетни превозвачи използват летище Цюрих за вътрешни, международни и трансконтинентални полтети. С база на летището е представена авиолиния Helvetic Airways.

Летището предлага три многоетажни паркинга. Те са свързани с терминалната сграда. Освен това е на разположение един по-отдалечен открит паркинг, който се ползва за дълготраен престой. От и до този отдалечен паркинг се движи автобус до терминала.

Достъп от и до Международно летище Цюрих (ZRH)

С автобус

Достъпът до и от Летище Цюрих Клотен (ZRH) се осъществява с обществен автобус, който се намира до паркинг 2 в непосредственна бизост до сградата на терминала. До най-известните ски-курорти през зимния сезон има специален туристически автобус.

С влак
Ако желаете да позвате влак за 10 мин. може да стигнете до центъра на Цюрих.

С трамвай
Също така може да вземете трамвай 10, който ще Ви отведе до централната гара на Цюрих.

С автомобил
Ако сте с автомобил, след като следвате табелите по магистрала А20 достигате до Цюрих, Сен Гален, Берн или Базел.

С такси
В случай, че желаете таксиметрови услугите пред изход 1 и 2 на пристигащите може да се възползвате от такситата на стоянката.


Име на летището: Zurich Kloten International Airport
IATA код: ZRH
Адрес: Flughafen Zurich AG, P.O. Box, 8058 Zurich Airport
Терминали: 1
Най-близки градове: Цюрих (12 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
помещение за майки с деца         
детски кът         
безплатен WiFi интернет (60 мин.)
поща

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Цюрих на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Цюрих на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Цюрих?
Продължителността на самолетното пътуване до Цюрих зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Цюрих?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Цюрих, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Цюрих, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Цюрих и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Цюрих?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Цюрих. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Цюрих, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Цюрих, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.