ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00 ⋅ ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТМеждународно летище Велана (MLE)

Международно летище Велана е с IATA код: MLE. На английски се изписва по следния начин Velana International Airport. То е единственото международно летище на Малдивите. Летището е разположено на северния атол, близо до столицата Мале.

История на Международно летище Велана (MLE)
Когато през 1972 г. започва бумът на туризма в Малдивите, страната изпитва нужда от международно стандартно летище за превоз до курортите по островите. И така на 11.11.1981 г. летището е официално открито под името Международно летище Мале (Malé International Airport). На 01.01.1994г. е създадена компанията Maldives Airports Company Ltd (MACL), която да управлява международното летище. Maldives Airports Company се управлява от управителния съвет, назначен от президента на Малдивите.

На 26.07.2011г. Международно летище Мале e официално преименувано на Международното летище Ибрахим Насир (Ibrahim Nasir International Airport) в памет на Ибрахим Насир, 2-ри президент на Малдивите и основател на летището.

На 01.01.2017 г. летището отново е преименувано с по-благозвучно и лесно за запомняне име - Международно летище Велана. Името идва от известната фамилия Velaanaage, от която произхожда президента Ибрахим Насир. Ребрандирането е част от стратегически план с икономическата визия.

Особености на Международно летище Велана (MLE)
Летището разполага с една единствена писта и поема голям международен трафик, поради все по-голямата популярност на Малдивите. Най-бързият начин за свързването на многото на брой малки острови на цялата Република на Малдивските острови е чрез въздушния транспорт. Много разпространени тук са хидропланите, които кацат и излитат от водната повърхност на океана. Поради тази причина летището поддържа 4 водни писти, които трансферират туристите до отдалечените атоли.

Услуги предлагани на Международно летище Велана (MLE)
Летище Велана има един терминал със скромни размери, който предлага всички удобства както на всяко международно летище. Тук ще намерите кафенета, сувенирни магазини, безмитна зона, банка, поща, медицински и SPA център. Летище Велана предлага интернет връзка в интернет кафенето и в общите части на летището.
 

Достъп от и до Международно летище Велана (MLE)

С ферибот
Летище Велана е разположено в непосредствена близост до столицата на Малдивите - Мале. Ферибот пътува почити през цялото денонощие, като в най-активните часове на деня е на всеки 10 минути.

С хидроплан
Важно правило при резервирането на самолетен билет до Малдивите е да се съобразите с часа, в който ще пристигнете. Ако сте резервирали хотел, който изисква трансфер с хидроплан, то имайте предвид, че полетите с хидроплани се изпълняват само през деня от съображения за сигурност.

С автомобил под наем
Тук няма да откриете офиси на компании за автомобил под наем, тъй като летището не е достъпно по сухоземен път.

 

Име на летището: Velana International Airport 
IATA код: MLE
Адрес: Airport Main Rd, 22000, Малдиви
Терминали: 1
Най-близки градове: Мале (8 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
кафенета        
безмитни магазини        
магазин за сувенири        
SPA център       
банка        
интернет         
поща 

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ВЕЛАНА (МАЛДИВИ)
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ВЕЛАНА (МАЛДИВИ)

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

ОНЛАЙН ЧЕКИРАНЕ

СЕМЕЙНО ПЪТУВАНЕ

ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ

ЛЕТИЩНИ ТРАНСФЕРИ

ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

РЕГИСТРИРАН БАГАЖ

РЪЧЕН БАГАЖ

ГРУПОВО ПЪТУВАНЕ

ВИЗА ЗА ПЪТУВАНЕ

ПЪТУВАНЕ С МУЗИКАЛЕН ИНСТРУМЕНТ

ПЪТУВАНЕ С КУЧЕ ИЛИ КОТКА


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ ПО ЕДИН ОТ СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ

✅В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК
✅ЧРЕЗ АКТИВНО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ
✅БАНКОВА КАРТА

               

 

 

          

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

Сигурно заплащане по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото може да стане чрез онлайн банкиране на Банка ДСК или във всеки един от клоновете на банката.

 Резервация с дебитна или кредитна карта
Може да заплатите Вашия самолетен билет, хотел, трансфер с дебитна или кредитна карта.

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

 

Вижте отзивите и коментарите от клиенти, използвали вече нашите услуги

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.

Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на https://aviotravel.eu/  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени от страна на авиокомпаниите. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.