Летище Варадеро - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ВАРАДЕРО (VRA)Международно летище Хуан Гуалберто Гомес - Варадеро (VRA)

Международно летище Варадеро е с IATA код: VRA. Летището носи името Хуан Гуалберто Гомес. Кръстено е на журналиста Хуан Гуалберто Гомес (1854–1933), борец за кубинската независимост и борец за права на чернокожите в Куба. На испански се изписва по следния начин: Aeropuerto Juan Gualberto Gómez, а на английски: Juan Gualberto Gómez Airport. Летището обслужва курорта Варадеро (Varadero) и провинция Матанзас (Matanzas) в Куба. Летището се намира на 5 км от селцето Карбонера (Carbonera) и по-близо до град Матанзас, отколкото до Варадеро.

Международно Летище Хуан Гуалберто Гомес (VRA) е построено през 1989 г. и е открито от Фидел Кастро, като по този начин замества старото летище Варадеро. Международно летище Хуан Гуалберто Гомес е второто по големина след това в Хавана (Jose Marti). Той обслужва както международни, така и местни полети. Намира се на 140 км от столицата Хавана. На летище Варадеро кацат и излитат директни полети от Канада, Европа, Централна Америка, Африка и Южна Америка. Летището разполага само с един терминал.

Услуги предлагани на Международно летище Хуан Гуалберто Гомес - Варадеро (VRA)
Като средно голямо летище, летище Варадеро предлага ограничени удобства. В сградата на терминала има безмитни магазини за туристи. Тук може да си купите ром, пури, тениски, книги, дърворезби, фармацевтични продукти. В големия салон за отпътуване са разположени кафенетата и заведения за хранене, а на долното ниво има по-малък климатизиран VIP салон.

 
Достъп от и до Международно летище Хуан Гуалберто Гомес - Варадеро (VRA)


С автомобил

Летището е на 15 минути път с кола от центъра на Варадеро.

С автобус
Има автобуси, които пътуват от летище Варадеро до града. След като си закупите билет за автобуса, можете да го използвате колкото желаете през останалата част от деня.

С такси
Извън сградата на терминала ще намерите таксиметрови станции, където можете да наемете такси до центъра на града.

С автомобил под наем
Като алтернатива имате възможност да наемете кола и да я използвате за шофиране до и около града. Услугите за коли под наем можете да получите на летище Варадеро. Цените са различни в зависимост от избраното превозно средство.


 
Име на летището: Varadero - Juan Gualberto Gómez Airport 
IATA код: VRA
Адрес: Varadero-Juan G Gomez Int/l Airport (Matanzas Airport)
Терминали: 1
Най-близки градове: Матанзас (20 км), Варадеро (40 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
бюро за информация  
обмяна на валута           

банкомати         
безмитна зона        
заведения за храна и напитки                   
достъп до интернет срещу заплащане

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ВАРАДЕРОРЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ВАРАДЕРО