Летище Тунис - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ТУНИС (TUN)

Международно летище Тунис (TUN)
Международно летище Тунис Картаген е с IATA код: TUN. На английски се изписва по следния начин Tunis Carthage International Airport. Летището носи името на град Картаген (историческата и туристическата дестинация Картаген Сити, намиращ се източно на 14км.), а на 7 км. южно се намира столицата на държавата Тунис със същото име гр. Тунис.
 
Летището се нарежда в класацията на 10-те най-натоварени летища в Африка. За да отговори на непрекъснато растящият пътникопоток и задоволи нуждите му, летище Тунис Картаген обновява съоръженията си непрекъснато. Летището разполага с два терминала, които са свъразни със шатъл автобус на всеки 10 минути.

Услуги предлагани на Международно летище Тунис (TUN)
Летище Тунис Картаген (TUN) предлага на пътуващите: обменни бюра и банки, ресторанти и барчета предлагащи типична тунизийска кухня и специалитети, магазини, в които може да купите луксозни стоки местно производство. Фризьорски салон посреща и изпраща посетителите на аерогарата. Туристически офис има на 1 етаж, а паркинг с 2500 паркоместа се предлага на притежателите за автомобили. При нужда може да ползвате хотелите в района на летището, които са от международни вериги. В залата за заминаващи има ВИП ложа, предлагаща различни услуги, като: факс, компютър и телефон.

Достъп от и до Международно летище Тунис (TUN)
Достъпът от и до летище Тунис Картаген (TUN) се осъществява с летищни автобуси. На разположение са също така и таксита със жълт цвят, разположени на стоянката пред терминала. Пътуването до центъра на гр.Тунис е с продължителност около 20мин. Естествено се предлагат и коли под наем на компаниите: Alamo, Avis, Herz, Europcar и Sixt.Име на летището: Tunis Carthage International Airport
IATA код: TUN
Адрес: Tunis Carthage International Airport, BP 137/147 1080 Tunis Cedex, Tunisia
Терминали: 2
Най-близки градове: Тунис (7 км) , Картаген (14 км.)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
безмитен магазин         
ресторант         
фризьорски салон         
коли под наем         
паркинг         
банка и банкомат         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона


РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ТУНИС

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ТУНИС