Летище Тенерифе Сур (Тенерифе Юг) - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ТЕНЕРИФЕ СУР - РЕЙНА СОФИЯ (TFS)Международно летище Тенерифе Сур (TFS)
Летище Тенерифе Сур Tenerife South Airport е с IATA код: TFS. На английски се изписва по следния начин Tenerife South Airport, а на испански Aeropuerto de Tenerife Sur.

Най-големия остров от Канарските острови Тенетифе има две литеща - северно и южно. Южното (Тенерифе Сур) се намира в община Granadilla de Abona. Първоначално името му е Tenerife South Reina Sofia Airport и е по-голямото от двете летища на острова, намиращо се на 60км. от столицата Санта Крус. Аерпортът обслужва континентална Испания и международни полети до Европа.

Като се има предвид, че туристическата дестинация влиза в топ класацията сред 10-те най-красиви плажни ивици в света, трафикът е доста засилен през зимния период, достигащ до 9 мил. пътници годишно.


Услуги предлагани на Международно летище Тенерифе Сур (TFS)
Летище Тенерифе Сур (TFS) (Тенерифе - юг) е открито през 1978г. и има три етажен терминал. Услугите на аерогарата са: банки, обменни бюра, безмитен магазин за сувенири и подаръци, кафенета, ресторанти и офис за коли под наем. За хората с увреждания услугите са с предварителна заявка.


Достъп от и до Международно летище Тенерифе Сур (TFS)
Достъпът до и от летище Тенерифе Сур (TFS) се осъществява с коли, таксита и автобуси по магистрала TF1. Паркинг за кратък и дълъг престой очаква клиентите си с изгодни оферти.

Име на летището: Tenerife Sur Airport / Tenerife South Airport
IATA код: TFS
Адрес: Granadilla de Abona, Santa Cruz de Tenerife, Canary Islands, 38610, Spain
Терминали: 1
Най-близки градове: Санта крус (60 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
банкомат         
ресторант         
безмитен магазин         
паркинг         
коли под наем         
конферентна зала         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона