Международно летище Тенерифе Норт (TFN)
Международно летище Тенерифе Норт е с IATA код: TFN. На английски се изписва по следния начин Tenerife North Airport, а на испански Aeropuerto de Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna. То се намира в северната част на остров Тенерифе, Испания.  Летището се намира на 14км. от Санта Крус де Тенерифе, Испания. Град Санта Крус де Тенерифе (на испански Santa Cruz de Tenerife) е една от двете столици на автономна област Канарски острови и столица на едноименната провинция Санта Крус де Тенерифе.

Старото име на летището е Лос Родеос (Los Rodeos Airport). Летището е открито през 1939г., като през годините доста пъти е обновявано. През 2002г. е построен нов терминал на четири етажа с 12 изхода.

Аеропортът е врата за Южна и Северна Америка, като най-много полети се извършват между Тенерифе Норт и Гран Канария. Заедно с южното летище (Tenerife-South Airport), двете летища обслужват една от най-привлекателната туристическа дестинация, като се има предвид, че плажовете на остров Тенерифе се нареждат в десетката за най-красиви в света.

Основния трафик главно е насочен към вътрешните полети, като 40% са свързани полети до съседните острови в архипелага: Гран Канария (Gran Canaria), Ла Палма (La Palma), Лансароте (Lanzarote), Фуертевентура (Fuerteventura), Ел Йеро (El Hierro) и Ла Гомера (La Gomera). Също така се извършва редовен вътрешен трафик към други летища в останалата част на Испания. Най-важната дестинация е летище Мадрид-Барахас (MAD) с повече от един милион пътници годишно, следвани от Барселона (BCN), Севиля (SVQ) и Билбао (BIO).

Услуги предлагани на Международно летище Тенерифе Норт (TFN)
Услугите на летище Тенерифе Норт (TFN) задоволяват изцяло нуждите на посетителите и гостите на аеропорта. Банки, банкомати и бизнес център предлагат финансовите услуги. Вратите на магазини, заведения за храна, ресторанти, барове са широко отворени и се грижат за приятния престой на пътникопотока. На летището се предлага безплатен интернет достъп до WiFi мрежа, която е за неограничено ползване. Офисите за коли под наем и паркингите очакват своите клиенти. Хората с увреждания получават специално внимание на услуги при предварителна заявка.

Достъп от и до Международно летище Тенерифе Норт (TFN)
До и от на летище Тенерифе Норт (TFN) върви автобусна линия с номера: 102, 104, 107 и 108.

Име на летището: Tenerife North Airport
IATA код: TFN
Адрес: 38297 San Cristobal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Spain
Терминали: 1
Най-близки градове: Санта крус (14 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
банкомат         
ресторант         
безмитен магазин         
паркинг         
коли под наем         
конферентна зала         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Тенерифе Норт на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Тенерифе Норт на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Тенерифе Норт?
Продължителността на самолетното пътуване до Тенерифе Норт зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Тенерифе Норт?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Тенерифе Норт, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Тенерифе Норт, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Тенерифе и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Тенерифе Норт?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Тенерифе Норт. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Тенерифе Норт, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Тенерифе, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.

Категория: Летища в Европа