Летище Талин Леннарт Мери - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ТАЛИН ЛЕННАРТ МЕРИ (TLL)Международно летище Талин (TLL)
Международно летище Талин е с IATA код: TLL. На английски се изписва по следния начин Tallinn Airport, а на естонски: Tallinna lennujaam. Летището е познато още и под името Леннарт Мери Талин (Lennart Meri Tallinn Airport), което бе официално преименувано на 29.03.2009г., в чест на лидерът на естонското движение за независимост и втори президент на Естония. Летище Талин (TLL) е най-главното летище в Естония и се намира на 4км. от града Талин на брега на езерото Улемисте.

Летище Талин (TLL) e oткрито в 1935г., като през годините непрекъснато са му извършвани реконструкции на пистата, терминала и съоръженията. Полетите опериращи на летище Талин са вътрешни, международни и военни. Аеропортът е в близост до пристанището.


Услуги предлагани на Международно летище Талин (TLL)

Услугите на летище Талин (TLL) са: информационно бюро, банкомат и обменно бюро, 10 магазини с разнообразни безмитни стоки, сувенири, алкохол, козметика, офис за коли под наем, безжичен интернет. Хората с увреждания ползват помощ при предварителна заявка. За храната и напитките се грижат 7 ресторанта, кафенета и барчета за бързи закуски.


Достъп от и до Международно летище Талин (TLL)

До и от летище Талин (TLL) се стига с обществен транспорт - автобус номер 2 и номер 90к. С автомобил по Tartu Road като следвате указателните табели. Паркингите са: А1, А2 и А3, като и за трите първите 15мин. са безплатни.

 

Име на летището: Tallinn Lennart Meri Airport
IATA код: TLL
Адрес: Tartu mnt 101, Tallinn 10112, Estonia
Терминали: 1
Най-близки градове: Талин (4 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
банкомат         
ресторант         
безмитен магазин         
паркинг         
коли под наем         
детски кът         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона     

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Талин на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Талин на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Талин?
Продължителността на самолетното пътуване до Талин зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Талин?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Талин, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Талин, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Талин и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Талин?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Талин. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Талин, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Талин, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.