Международно летище Щутгарт (STR)
Международно летище Щутгарт е с IATA код: STR. На английски се изписва по следния начин Stuttgart Airport, а на немски: Flughafen Stuttgart. Летището отстои на 10км. от центъра на град Щутгарт и на 5км. от град Лайнефелден-Ехтердинген (Leinfelden-Echterdingen) в Германия. Летището е седмо по големина в Германия и е база на авиокомпания Germanwings. На територията му се намира военен хелипорт ползващ се от полицейската служба на Баден-Вюртембег. Построеното летище Щутгарт (STR) през 1939г. има една писта и четири терминала.

Услуги предлагани на Международно летище Щутгарт (STR)
За приятното изкарване и престоя на пътниците на летище Щутгарт (STR) се грижат голям брой служители, които предлагат следните услуги: информационни услуги от информационно бюро, банкомати, банка и обменни бюра, кафенета, закусвални и ресторант с гледка към пистата, офиси за коли под наем. Безжичен интернет е наличен на летището, като услугата е платена.

Достъп от и до Международно летище Щутгарт (STR)
Достъпът до и от летище Щутгарт (STR) се осъществява с обществен транспорт с автобуси, с влак чрез линия S2 и S3 прави връзка с централната гара. С таксита е възможна и предварителна резервация, а с автомобил може да достигнете по магистрала А8. Паркингите на летището са открити и закрити, като се предлагат различни опции: за кратък или дълъг престой.

От България се изпълняват чартърни полети от летище Варна (VAR) и летище Бургас (BOJ) до летище Щутгарт (STR) през летния сезон, а полети с прекачване има целогодишно от летище София (SOF).

 

Име на летището: Stuttgart Airport
IATA код: STR
Адрес: Flughafen Stuttgart, Flughafenstrasse 43, 70629 Stuttgart, Germany
Терминали: 4
Най-близки градове: Щутгарт (10 км), Лайнефелден-Ехтердинген  (5 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
ресторант         
безмитен магазин         
паркинг         
коли под наем         
конферентни зали         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона срещу заплащане

 

 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Щутгарт на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Щутгарт на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Щутгарт?
Продължителността на самолетното пътуване до Щутгарт зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Щутгарт?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Щутгарт, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Щутгарт, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Щутгарт и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Щутгарт?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Щутгарт. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Щутгарт, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Щутгарт, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.

Категория: Летища в Европа