Летище Шарм Ел Шейх - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ (SSH)

Международно летище Шарм Ел Шейх (SSH)
Международно летище Шарм Ел Шейх е с IATA код: SSH. На латиница се изписва по следния начин: Sharm El Sheikh International Airport. Аеропортът се счита за второто (след Кайро) голямо летище в Египет, като посреща приблизително около 10 милиона пътници годишно. Летището се намира на 18 км североизточно от град Шарм Ел Шейх, като предлага десетки хотели за отдих и почивка по крайбрежието на Червено море. Това е третото най-натоварено летище след тези в Кайро и Хургада.

Летището в Шарм Ел Шейх изпраща и посреща редовни полети до и от Кайро, столицата на Египет, както и различни градове в Европа и Близкия изток. Основният въздушен трафик обаче се състои от сезонните чартърни полети от Западна и Източна Европа, скандинавските и балтийските страни, Русия и страните от ОНД. Инфраструктурата на летището постоянно се подобрява, за да се повиши качеството на пътническите услуги.

Услуги предлагани на Международно летище Шарм Ел Шейх (SSH)
Международно летище Шарм Ел Шейх (SSH) разполага с два пътнически терминала - Терминал 2 (стария) и Терминал 1 (новия терминал). Терминал 1 е пуснат в експлоатация през 2007 г. Като доста удобен и актуален, той служи за повечето полети. Пътническите терминали са оборудвани със зона за паркиране, спирки на обществения транспорт и таксиметрови стоянки.

На територията на летището има няколко кафенета, ресторанти и заведения за бързо хранене, които предлагат национални и европейски ястия. Обмяна на валута е възможна в обменните бюра и в банковия отдел в Терминал 1. На летището има и няколко денонощни банкомата. Има няколко телефонни станции за международни разговори. Предлага се и безжичен достъп до интернет чрез Wi-Fi. Пътническите терминали притежават големи търговски  площи, включително голям брой безмитни магазини и такива за сувенири, местни стоки, храни, подаръци, парфюми, тютюн и алкохол.

Летището в Шарм Ел Шейх е оборудвано със сервизни платформи за инвалидни колички, което дава възможност на хората с увреждания да се придвижват безпроблемно. Ако се нуждаете от специално обслужване при заминаване или пристигане, трябва предварително да уведомите Вашия туристически агент.

Пред Терминал 1 на летище Шарм Ел-Шейх има обширна зона за паркиране на леки автомобили. Възможно е да оставите автомобила си както за краткосрочно паркиране, така и дългосрочно.


Достъп от и до Международно летище Шарм Ел Шейх (SSH)

С автобус
Редовният транспорт в Шарм Ел Шейх се извършва от частни превозвачи. Автобусните спирки се намират до Терминал 1. Общественият транспорт в Шарм Ел Шейх е характерен с това, че липсват фиксирани спирки по маршрута, като качването и слизането се извършва при поискване. По-добре е да се информирате от шофьора на автобуса за цената на пътуването преди заминаването, за да не бъдете измамени. Пътуването от летището до центъра на град Шарм Ел Шейх е с продължителност около 15 мин.

С такси
Услугите на таксиметровите шофьори са 24 часа в денонощието и са разположени до пътническия Терминал 1. Така ще може директно да пристигнете в резервирания от Вас хотел. Желателно е предварително да се договорите с таксиметровия шофьор за цената на трансфера. По правило багажът е включен в трансферната цена.

С автомобил под наем
В зоната на пристигане на летище Шарм Ел-Шейх има услуги за рент-а-кар на международните компании Hertz и Thrifty. Възможно е и онлайн предварително резервиране и предплащане на автомобил. Има и местни компании за коли под наем, които предлагат своите услуги на летището.

 

Име на летището: Sharm El Sheikh International Airport 
IATA код: SSH
Адрес: Аirport in Sharm el Sheikh
Терминали: 2
Най-близки градове: Шарм Ел Шейх (18 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
безмитен магазин         
ресторант         
опаковане на багаж       
коли под наем         
паркинг       
банка и банкомат         
 Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ШАРМ ЕЛ ШЕЙХРЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ