Международно летище Шанхай Пудонг (PVG)
Международното летище Шанхай Пудонг е с IATA код: PVG. На английски се изписва по следния начин: Shanghai Pudong International Airport. Намира се на 30 км. от центъра на Шанхай в Китай. Летището е открито през 1999г. в район Пудог в област Шанхай. По натовареност на трафика застава на 3-то място в Китай и на 20-то място в света. Аерогарата е център за Китайските авиолинии (China Eastern Airlines) и Шанхай Еърлайнс (Shanghai Airlines),  с денонощни полети, с два терминала и четири паралелни писти. Терминал 1 е открит през 1999г. и е във формата на вълна. От него се изпълняват международни полети, но e по-тесен и по-неудобен. Терминал 2 е открит през 2008г. и е във вид на чайка, освен това е по-модерен и просторен. Той е в три части: основна зала, коридор и фоайе. В процес на строеж е трети терминал, като разширението се налага във връзка с повишения пътникопоток от 60 мил. на 80 мил. пътници.


Услуги предлагани на Международно летище Шанхай Пудонг (PVG)
Услугите и удобствата, с които аерогара Шанхай Пудонг обслужва своите гости покриват всички стандарти за летището. Два хотела, молове за пазаруване, храна и напитки се предлагат в ресторанти и кафенета на доста високи цени. Бизнес център, обменни бюра, банка, банкомати, магазини, които предлагат безмитни стоки, подаръци и сувенири. Два паркинга има до всеки терминал, офис за коли под наем очаква своите клиенти. Хората с увреждания получават специално внимание при предварителна заявка към авиокомпанията, с която ще пътуват.

Достъп до и от Международно летище Шанхай Пудонг (PVG)
До летището може да стигнете с високоскоростния влак Маглев, първата в света магнитна ж. п. линия със скорост 430км. в час, със спирки и на двата терминала, което е доста скъпо удоволствие, но предпочитано от туристите заради емоцията от високата скорост. Пътниците ползват още градското метро, автобусни линии. С мини автобусчета може да отидете до хотела, който сте резервирали.

 

Име на летището: Shanghai Pudong International Airport
IATA код: PVG
Адрес: S1 Yingbin Expy, Pudong, Shanghai, Китай
Терминали: 2
Най-близки градове: Шанхай (30 км)
          
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банка  
магазин за сувенири
кафене     
офис за коли под наем        
бюро за загубени и намерени вещи       
паркинг       
Wireless (Wi-Fi) интернет зона


РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ШАНХАЙ ПУДОНГ
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ШАНХАЙ ПУДОНГ
Категория: Летища в Азия