Летище Сеул - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ СЕУЛ (ICN)

Международно летище Сеул Инчеон (ICN)
Международното летище в Сеул носи името Инчеон и е с IATA код: ICN. На английски се изписва по следния начин: Seoul Incheon International Airport. То отстои на 70 км. от Сеул - столицата на Южна  Корея и е едно от най-натоварените в света, както и най-голямото летище в Южна Корея. Аеропортът е сравнително нов, като за първи път стартира полети през 2001 г. Летище Сеул Инчеон (ICN) има 3 писти и 2 терминала. Терминалът на международното летище в Инчеон има общо 111 гейта, като 44 са в терминал 1, 30 са в новата зала А (свързан с терминал 1), а 37 са в терминал 2. На летището оперират 250 гишета за регистрация на пътници. Аерогарата е построена върху изкуственно създадена земя между два острова. Чест прави на служителите на 5 звездното летище, че то оглавява класацията  за "Най-добро летищно обслужване" и обработка на около 71 мил. пътници годишно. Наградата  за най-бързо обработване на пътникопотока също е на летище Сеул Инчеон. Обработването на пътниците, които пристигат отнема 19 минути, а за заминаващите отнема 12 минути, в сравнение за средните за останалите летища за пристигане 60мин. и за заминаване 45мин. Летище Инчеон е главният център на авиокомпаниите Korean Air и Asiana Airlines.


Услуги предлагани на Международно летище Сеул Инчеон (ICN)
Международно летище в Сеул Инчеон е обзаведено с всички екстри за пътуващите до и от него. Представя традиционни обичаи, организира безплатни турове в столицата при по-дълги престои, притежава дори голф игрище. Услугите, с които компетентните служители посрещат и изпращат пътникопотока изпълват дълъг списък и остават отлични впечатления от летището. Туристическо, информационно и обменно бюра са налични за всички посетители. На летището оперират офиси на застраховки за пътуване, офиси за мобилни телефони и за коли под наем. Бизнес интернет - кафе, бизнес център, факс услуги, болница и аптека са на разположение на всички нуждаещи се. Молитвена стая, пощенски услуги, фризьорски салон, сауна и зала за пушачи очакват своите посетители. За приятния престой на летище Инчеон врати отварят магазини за безмитни стоки, ресторанти с разнообразна храна, кафенета, заведения за безалкохолни напитки, казино, зимна градина с пързалка, музей на Корейската култура и елегантен салон Airstar Terrase. Паркинг с 4000 места за кратък и 6000 места за дълъг престой предлага безопасен престой на автомобилите. Хората с увреждания получават специални услуга при предварителна заявка от съответния авиопревозвач.

Достъп до и от Международно летище Сеул Инчеон (ICN)
Достъпът до и от летището се осъществява с влак, с кола, с такси и с ферибот. Пътуващите автобуси са с широки седалки за повече пътници. Специални лимузини работят денонощно от град Сеул до летище Инчеон и в обратната посока.


Име на летището: Seoul Incheon International Airport
IATA код: ICN
Адрес Terminal 1: 272, Gonghang-ro, Jung-gu, Incheon, Republic of Korea 22382
Адрес Terminal 2 : 446, Je2terminal-daero, Jung-gu, Incheon, Republic of Korea 22382
Терминали: 2
Най-близки градове: Сеул (70 км)
          
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банка  
магазин за сувенири
кафене 
аптека  
голф игрище
поща
фризьорски салон
сауна
зимна градина с пързалка  
офис за коли под наем        
бюро за загубени и намерени вещи       
стая за молитви        
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ СЕУЛ
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ СЕУЛ