Летище Сантяго де Чиле - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ САНТЯГО ДЕ ЧИЛЕ (SCL)

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ САНТЯГО ДЕ ЧИЛЕМеждународно летище Сантяго де Чиле (Comodoro Arturo Merino Benitez International Airport) е с IATA код: SCL. Летище Сантяго де Чиле Артуро Мерино Бенитес е известно още и под името Пудахуел. Oтстои северозападно на 15  км. от столицата на Чили - Сантяго, като е най-голямото и най-натоварено летище на страната.

С наличните си два терминала аерогарата обработва поток от 13мил. пътници и заема 6-то място по натовареност в Южна Америка, като на летището кацат и излитат полети до Южна и Централна Америка, Океания, Канада, Европа, САЩ и Карибите.

На летище Сантяго де Чиле може да ползвате следните услуги: ВИП ложи, бизнес център с конферентна зала, пощенски офис, 2 информационни бюра в зала за пристигащи и зала за заминаващи. Безмитен магазин и магазини за сувенири, бижута и вина. За пътниците на летището отварят врати още: кафенета, барчета, ресторант. Нуждаещите се от коли под наем се обръщат към Рент-а-кар услугите. Обменни бюра, банки и банкомати са на разположение на пътниците при нужда. С безплатен транспорт може да се придвижите до паркинг за краткотраен и дълготраен престой.

Достъпът до летище Сантяго (SCL) се осъществява с обществен превоз - автобуси, които правят връзка с метрото и маршрутки до всички части на столицата Сантяго. Естествено може да се придвижите и с автомобил, като ползвате шосе Америго Веспучи.  Таксита, които са сини на цвят може да вземете от стоянката пред летището до центъра.

Име на летището   Comodoro Arturo Merino Benitez International Airport
IATA код
  SCL
 Адрес   Casilla 79 Correo Aeropuerto Internacional, Santiago, Chile
 Терминали   2
Най-близки градове   Сантяго (15 км)
     

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО

   
обмяна на валута  
гардероб  
безмитен магазин
 
помещение за майки с деца  
коли под наем
 
медицински център
 
бизнес център за конфернции