Летище Ростов на Дон - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ РОСТОВ НА ДОН (ROV)Международно летище Ростов на Дон (ROV)
Международно летище Ростов на Дон е с IATA код: ROV. На английски се изписва по следния начин Rostov on Don Airport, а на руски Аэропорт Ростов-на-Дону. Летището се намира на 9 км. източно от град Ростов на Дон в Русия. То е построено през 1925г., а през 1986г. придобива международен статут и 1993г. е приватизирано. От тогава аерпортът развива самостоятелна дейност и следват години на реконструкции на: писта, терминал, нова зала и нова линия за багаж. За 2000 г. летище Ростов на Дон печели приза за най-добро летище в страните от ОНД.

Услуги предлагани на Международно летище Ростов на Дон (ROV)
Пътническия терминал на летище Ростов на Дон (ROV) е един и обслужва 600 пътника на час за вътрешни линии и 450 за международни полети. Услугите които предлага аерогара Ростов на Дон (ROV) са: информационно бюро, магазини за сувенири, обменни пунктови, кафета и ресторанти, бар и бюфет за напитки, както и безмитен магазин. Също така на разположение в терминала са стая за майки с деца, здравен център, бизнес салон, и параклис. Безплатен Wi-Fi е на разположение в цялата сграда на летището за всички потребители. Хората с увреждания получават специални услуги при предварителна заявка към авиокомпанията, с която ще пътуват. 

Списъкът се допълва от кът за отдих, офис за коли под наем и бизнес салон. ВИП зала е налична на летището, която работи 24 часа в денонощието. Тя предлага комфортна чакалня с 52 места с мека мебел, банкетна зала с 32 места и бар зона с 20 места. Освен това на разположение е и самостоятелна зала и конферентна зала.

Летището разполага с товарен терминал, който обработва до 420 тона товари. Паркинг предлага кратък и дълъг паркопрестой за всички клиенти, като 21 места са за хора с увреждания, които са безплатни.

Достъп от и до Международно летище Ростов на Дон (ROV)
Достъпът от и до летище Ростов на Дон (ROV) се осъществява с автобуси с номера 7, 7а, 124 и тролейбус 9 и таксита с номера - 7а, 52, 95, 85, 85а, 124, 126, 226.

 

Име на летището: Rostov on Don Airport
IATA код: ROV
Адрес: пр. Шолохова, 270/1, Ростов-на-Дону, Ростовская обл., Русия, 344009
Терминали: 1
Най-близки градове: Ростов на Дон (9 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зала за почивка         
ресторанти         
безмитни магазини         
детски кът         
интернет         
зали за конференции 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Ростов на Дон на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Ростов на Дон на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Ростов на Дон?
Продължителността на самолетното пътуване до Ростов на Дон зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Ростов на Дон?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Ростов на Дон, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Ростов на Дон, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Ростов на Дон и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Ростов на Дон?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Ростов на Дон. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Ростов на Дон, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Ростов на Дон, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.