Летище Родос Диагорас - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ РОДОС ДИАГОРАС (RHO)Международно летище Родос (RHO)
Международно летище Родос Диагорас е с IATA код: RHO. На английски се изписва по следния начин Rhodes Diagoras Airport, а на гръцки Διεθνής Αερολιμένας Ρόδου "Διαγόρας". Името му идва от древногръцкият философ софист и поет от 5 век пр.н.е. Това е летището, обслужващо остров Родос, открито е на 28.06.1977г. Летище Родос Диагорас е отстоящо на 14км. от град Родос, близо до населеното място Парадизи.

Летището е основен вход и изход за остров Родос (Гърция), както за местните, така и за туристите. Има много добри връзки с други гръцки градове и острови, а също така тук кацат и много чартърни полети, основно през летния по-натоварен сезон, от главните европейски столици. Летището Родос изпълнява две функции и на гражданско и на военно летище, затова е забранено правенето на снимки на територията му.

Услуги предлагани на Международно летище Родос (RHO)
На територията на летище Родос Диагорас (RHO) ще намерите: ресторант, кафене, барче, банка, обменно бюро, медицинска служба, безмитен магазин и магазин за сувенири, списания. Нуждаещите се  от отговор на други въпроси го получават от бюрото за информация.

Достъп от и до Международно летище Родос (RHO)
За по-доброто обслужване на потока от посетители, летището разполага с един обновен терминал, а достъпа до него се осъществява от обществения транспорт със спирка близо до терминала. Автобусите са до всички точки на острова. Таксита и коли под наем очакват туристите и само след 20 мин. ще се озовете в центъра на Родос. Паркинг е наличен в близост до терминала, както са налични също и офиси за коли под наем.

 

Име на летището: Rhodes Diagoras Airport
IATA код: RHO
Адрес: Rhodes International Airport “DIAGORAS”, PS 85106, Rhodes island, Greece
Терминали: 1
Най-близки градове: Родос ( 19 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута
банка        
сейф         
гардероб
ресторант
медицински пункт       
помещение за майки с деца         
детски кът         
свободен достъп до интернет         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Родос на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Родос на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Родос?
Продължителността на самолетното пътуване до Родос зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Родос?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Родос, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Родос, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Родос и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Родос?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Родос. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Родос, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Родос, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.