Летище Пукет - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ПУКЕТ (HKT)Международно летище Пукет (HKT)

Международно летище Пукет е с IATA код: HKT. На английски се изписва по следния начин Phuket International Airport. Летището е разположено на остров Пукет в Тайланд на 35 км северно от Phuket City. То е третото по натовареност летище в държавата, като всяка година посреща много туристи от цял свят. Летище Пукет разполага с три терминала. На Терминал 1 пристигат международните полети, от Терминал 2 се изпълняват вътрешните, а на последния и най-новия Терминал Х се обработват чартърните полети. Международно летище Пукет (HKT) е желана туристическа дестинация и над 50 авиокомпании извършват полети всеки ден, като на всеки час се обработват около 26 полета.

Услуги предлагани на Международно летище Пукет (HKT)
Летище Пукет (HKT) е чисто и просторно, а персоналът е винаги усмихнат и в готовност да ви съдейства. Аеропортът информира всички пасажери с необходимата информация чрез информационните бюра на различните авиокомпании. Терминалите разполагат с банкомати, а освен това има и бюра за обмяна на валута в залите за пристигащи. Безплатна интернет връзката е достъпна, след като се регистрирате в сайта на аерогарата. На всеки терминал ще намерите ресторанти, които предлагат типичната тайландска кухня. Има и много други заведения на различни вериги за бързо хранене. За привържениците на пазаруването също е помислено. Има достатъчно магазини за сувенири и подаръци, дрехи, детски играчки, парфюми и аксесоари. На летището е налична също аптека. Ако пък имате повече време и искате да се поотпуснете с един масаж, може да посетите СПА центъра на летището. Паркингът на летището разполага с 366 паркоместа за автомобила и 77 паркоместа за автобуси. Паркирането за 15 минути е безплатно. Ако планирате да останете по-дълго се заплаща на всеки час. Възможно е да си направите предварителна резервация за паркиране с продължителен престой.


Достъп от и до Международно летище Пукет (HKT)

С автобус
За да стигнете до центъра на Пукет може да ползвате автобусен транспорт от летището.

С такси
От летището може да хванете такси. Имайте предвид, че не всички таксита разполагат с голям багажник. Цената на превоза с такси е фиксирана до различните дестинации.

С автомобил
До летище Пукет може да стигнете също и като ползвате автомагистрала № 4031.

 

Име на летището: Phuket International Airport
IATA код: HKT
Адрес: 222 Mai Kwaw Subdistrict, Talang District Phuket Province 83110, Thailand 
Терминали: 3
Най-близки градове: Пукет сити (35 км)        
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банкомати
магазин за сувенири
кафенета    
офис за коли под наем        
аптека       
SPA център       
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ПУКЕТ
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ ПУКЕТ