Летище Пафос - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ПАФОС (PFO)


Международно летище Пафос (PFO)

Международно летище Пафос е с IATA код: PFO. На английски се изписва по следния начин Paphos International Airport, а на гръцки Διεθνής Αερολιμένας Πάφου. Това е второто летище по големина на остров Кипър след летището в Ларнака (LCA). Намира се на 7 км югоизточно от град Пафос. Туристите, които искат да изкарат почивката си в западните части на острова в курортите Лимасол и самия Пафос предпочитат удобния самолетен превоз именно до летище Пафос.

Летище Пафос (PFO) отваря врати за първи път през март 1984 г. Първият полет е на авиокомпания Cyprus Airways по маршрут от Пафос до Атина. Първоначално полетите до и от летище Пафос са малко. Първата сграда на летището е особено малка, с ограничени възможности, тъй като летището е било проектирано да обслужва само четири малки самолета. Пространството за пътниците е било само за около 200 пътници, а летището е имало само една лента за багаж - в залата за пристигащи.

През 1990 г. летище Пафос (PFO) е разделено в две отделни сгради - за пристигащи и за заминаващи. През юли 2004 г. летище Пафос бе последната спирка на олимпийския огън преди да достигне местоназначението си в Атина, която бе домакин на Олимпийските игри през 2004 г. На 12 май 2006 г. Hermes Airports Ltd поема управлението на двете летища в страната в продължение на 25 години, според концесионния договор с Република Кипър. В същото време Hermes Airports Ltd работи в сътрудничество с международни компании с амбициозен проект за Кипър, за създаване на две нови модерни летища в Ларнака и в Пафос. Изграждането на новото международното летище Пафос (PFO) е завършено през ноември 2008 г., докато новото  международното летище Ларнака е завършено през ноември 2009 г.

Услуги предлагани на Международно летище Пафос (PFO)
Днес новото международно летище Пафос (PFO) обхваща площ от 18,500 кв.м. и може да обслужва 2,7 милиона души годишно. Летището разполага още с: 28 гишета за регистрация, 4 бюра за проверка на сигурността, туристическо информационно бюро, 800 паркоместа, ВИП салон, достъп до интернет (Wi-Fi), автомобили под наем, помощ за хората с намалена подвижност, център за спешна медицинска помощ, детски кът, банки, АТМ автомати, заведения за храни и напитки, ресторанти, кафенета, безмитен магазин, магазин за подаръци.

Достъп от и до Международно летище Пафос (PFO)

С автобус
От летището Пафос може да пътувате с автобус до централната автогара. От тук може да се прикачите на други автобуси, които да ви заведат до желана от вас дестинация.

С такси
Таксита ще намерите пред терминалната сграда.

С автомобил
От летище Пафос до град Пафос може да вземете основен път B6 или второстепенния E603. Следвайте пътната маркировка и табелите.Име на летището: Paphos International Airport
IATA код: PFO
Адрес: Hermes Airports Ltd, PO Box 62181, 8061 Paphos International Airport, Cyprus
Терминали: 1
Най-близки градове: Пафос ( 7 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
помещение за майки с деца         
детски кът         
безжичен интернет         
поща

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Пафос на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Пафос на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Пафос?
Продължителността на самолетното пътуване до Пафос зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Пафос?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Пафос, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Пафос, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Пафос и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Пафос?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Пафос. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Пафос, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Пафос, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.