Летище Падерборн / Липщад - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ПАДЕРБОРН / ЛИПЩАД (PAD)
Международно летище Падерборн - Липщад (PAD)

Международното летище Падерборн - Липщад е с IATA код: PAD. На английски се изписва по следния начин Paderborn Lippstadt  International Airport, а на немски: Flughafen Paderborn Lippstadt. Летището е открито 1971г. и се намира в Северен Рейн-Вестфалия между град Падерборн и град Липщад в Германия. Разстоянието от центъра на Падерборн е 18км., а до Липщадт е 26км. Летището се е специализирало предимно в обслужване на чартърни дестинации за отдих.

Услуги предлагани на Международно летище Падерборн - Липщад (PAD)
Услугите на летище Падерборн - Липщад (PAD) са представени както следва: информация за заминаващи и пристигащи полети може да потърсите от информационните бюра. На територията на терминал ще намерите различни туристически агенции, от където може да резервирате допълнителни туристически услуги, като хотелско настаняване, трансфер или екскурзии на место. Ако желаете да похапнете нещо вкусно и да се насладите на излитащите и кацащи самолети, посетете панорамния ресторант. Топли и студени напитки може да поръчате от кафенетата. На летището има магазини предлагащи вестници, списания, парфюми и козметика. В наличност е паркинг за експресен, кратък и продължителен престой.

Пътуващите по бизнес може да посетят специалната бизнес ложа, която предлага комфорт и спокойствие. Тук може да се насладите на модерната обстановка с хипнотизиращ изглед към пистата. Селекция от топли и студени напитки се предлагат безплатно. Можете също така да използвате бизнес зоната, ако желаете да принтирате документи безплатно. Разбира се тук се предлага и wifi интернет.

От България се изпълняват чартърни полети от летище Варна (VAR) и летище Бургас (BOJ) до летище Падерборн - Липщад (PAD) през летния сезон.

Достъп от и до Международно летище Падерборн - Липщад (PAD)

С автобус
Достъп до летище Падерборн - Липщад (PAD) се осъществя с градски обществен транспорт: експресен автобус или нощен автобус.

С влак
Може да пътувате с влак до летище Падерборн-Липщат като използвайте ж.п. гарата на Paderborn. Влаковете InterCity (IC) и InterCityExpress (ICE) свързват град Падерборн с главната железопътна мрежа и има връзка към градовете Касел (Kassel) и Хам (Hamm).


С такси
В наличност е и таксиметрова служба. Услугите са достъпни 24 часа в денонощието. Налични са много таксита. Ще ги намерите точно пред сградата на терминала.

С автомобил под наем
Следните компании за автомобили под наем имат представителства тук: AVIS, Europcar и SIXT.Име на летището: Paderborn Lippstadt Airport
IATA код: PAD
Адрес: Flughafen Paderborn/Lippstadt, Flughafenstra?e 33, 33142 Bueren-Ahden, Germany
Терминали: 1
Най-близки градове:Падерборн (18 км), Липщадт (26 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
ресторант         
безмитен магазин         
паркинг         
коли под наем         
конферентни зали         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона - 3 часа безплатно


 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Падерборн на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Падерборн на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Падерборн?
Продължителността на самолетното пътуване до Падерборн зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Падерборн?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Падерборн, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Падерборн, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Падерборн и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Падерборн?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Падерборн. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Падерборн, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Падерборн, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.