Летище Овда - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ОВДА (VDA)
Летище Овда (VDA)
Летище Овда е с IATA код: VDA. На английски името на летището се изписва: Ovda Airport. Летището е военновъздушна база и гражданско летище в района на южен Израел и е на 60 км. на север от град Ейлат в Израел. Това е второто международно летище в страната след Тел Авив. Летище Овда (VDA) е построено през 1980 г. В началото е изпълнявало само ролята на военно летище, а по-късно  и от търговските и граждански полети до Ейлат. Летището спря да обработва цивилни полети на 31 март 2019 г. благодарение на откриването на летище Рамон, което се намира много по-близо до град Ейлат, отколкото Овда.


Услуги на Летище Овда (VDA)
Летище Овда (VDA) разполага с: гише за актуална полетна информация, обменно бюро, колички за багаж, магазин за сувенири, безмитни магазини, бюро за загубени и намерени вещи, обществени телефони със карта, която може да се закупи на место на терминала. На територията на летището има безплатен интернет. Терминалът на летището е оборудван със специални рампи за пътниците, които се придвижват с инвалидни колички. Сигурността както и в цялата държава е на много високо ниво. Ако пътувате с международен полет от или до Летище Овда трябва да се явите 3 часа предварително за пълна проверка.

Достъп до и от Летище Овда (VDA)
С обществен транспорт автобус
С автобус номер 282 може да се пътува директно от Летище Овда (VDA) до курорта Ейлат. Автобусът няма междинни спирки пътува директно. За да сте сигурни, че ще има место за Вас си направете предварителна резервация за автобусен билет от сайта на автобусната компания - Egged Company.

Предвижване с такси
Може да ползвате също така и пътуване с такси. Предлагаме Ви телефоните за връзка на компаниите, които осъществяват тази услуга: Eilat Taxis, Shachmon Taxis, Taaba Taxis, Fatal Taxis

С кола под наем
На летището няма офиси за коли под наем. Може да потърсите информация от сайтовете на следните компании:  Avis , Eldan, Budget, Hertz, Shlomo Sixt, Dollar Thrifty, Albar. На летището няма паркинг. 

 

Име на летището: Ovda Airport
IATA код: VDA
Терминали: 1
Най-близки градове: Овда (60 км)
          
          
УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банка  
магазин за сувенири
кафене     
гардероб         
бюро за загубени и намерени вещи        
детски кът        
Wireless (Wi-Fi) интернет зона