Международно летище Осло Гардермоен (OSL)
Международно летище Осло Гардермоен е с IATA код: OSL. На английски се изписва по следния начин International Airport Oslo Gardermoen. Летището се намира на 50 км северно от Осло и е най-голямото летище в Норвегия и основна база за авиокомпаниите Scandinavian Airlines и Norwegian Air Shuttle.

Новото летище Осло Гардермоен (OSL) отваря врати през 1998 г. поради това, че старото летище на Осло вече не може да се справи с пътническия трафик и възможностите му за разширяване са били изчерпани. Първоначално летището е трябвало да бъде изградено югозападно от града, но поради постоянният проблем с мъглите е било построено в Гардермоен.


Услуги предлагани на Международно летище Осло Гардермоен (OSL)
Летище Осло Гардермоен (OSL) има две самолетни писти и един терминал с две зони – една за вътрешни и една за международни полети. Терминалът разполага с 34 изхода, от които 17 са вътрешни и 17 за международни полети, с около 20 места за хранене, няколко магазина, безмитният магазин е най-големият в Европа, банкомати, пунктове за информация и обмяна на валута, банкови и пощенски клонове, медицински пункт, ВИП зала - предназначена за членовете на норвежкото кралско семейство и различни чуждестранни правителства.


Достъп от и до Международно летище Осло Гардермоен (OSL)

С автобус
Може да използвате автобуси Torp Expressen, които ще ви заведат от летището до центъра на Осло. Също така са нлични  и автобуси до жп гарата на Сандефьорд, както и до ски курортите през зимния сезон.

С такси
Таксита очакват клиентите си пред терминала на летището.


Име на летището: International Airport Oslo - Gardermoen
IATA код: OSL
Адрес: Oslo Lufthavn AS, Postal address:   P.O. Box 100, 2061 Gardermoen
Visiting address: Edvard Munchs veg, Gardermoen
Терминали: 1
Най-близки градове: Осло ( 50 км)

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
медицински пункт         
детски кът         
безжичен интернет         
поща

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Осло Гардермоен на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Осло Гардермоен на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Осло Гардермоен?
Продължителността на самолетното пътуване до Осло Гардермоен зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Осло Гардермоен?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Осло Гардермоен, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Осло Гардермоен, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Осло и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Осло Гардермоен?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Осло Гардермоен. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Осло Гардермоен, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Осло, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.

Категория: Летища в Европа