Онлайн запитване за цена на самолетен билет

Летище Миконос - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ МИКОНОС (JMK)

Национално летище Миконос (Mykonos Airport) е с IATA код: JMK. То се намира в Chora, на 4 км югоизточно от град Миконос, остров Миконос, Гърция. Трансферът  от Chora до летище Миконос е с продължителност около 10 минути. Докато град Миконос и пристанището се намират на западния бряг на острова, то летището се намира във вътрешната част на региона. Летище Миконос (JMK) започва дейността си през месец юни 1971г. Има една писта с дължина 1900м. и един единствен терминал.

Значението на летище Миконос се увеличава в началото на 1960г., когато град Миконос става център на хипи движението. Хиляди туристи прииждат тук в търсене на мир и спокойствие. Тогава властите на Гърция бързо се досещат, че това може да бъде превърното в златна мина и затова са вложени много инвестиции в модернизирането на летището. Благодарение на тези инвестиции град Миконос се превръща във важен основен ценътър с богати исторически традиции.

Летище Миконос (JMK) обслужва много международни авиокомпании. От местинте авиопревозвачи основни са Aegean и Olympic през зимата. През летния сезон има много чартърни полети, които значително увеличават населението на остров Миконос. Остров Миконос е всеизвестен със своите живописни гледки, красиви пясъчни плажове и активен парти нощен живот. Малкият остров Миконос посреща всяка година над 350 000 туристи, като 95% от тях пристигат със самолет чрез летище Миконос (JMK).

На летище Миконос (JMK) може да намерите: безмитен магазин в сградата на терминала, с богат избор от парфюми, алкохол, козметика, туристически принадлежности и сувенири. Въпреки, че не съществуват ресторанти, на летището има кафене в сградата на терминала, предлагащо вкусни сандвичи и леки ястия. Терминалът има и други удобства, както помещения за майки с бебета, информационно бюро, места за паркиране, както за краткосрочен, така и за дългосрочен престой, банкомат.

Относно транспорта от и до летище Миконос има многобройни възможности, които включват обществен автобус, който функционира редовно от летището до центъра на града. Такси може да вземете от таксиметровата стоянка, разположена пред сградата на терминала. Също са налични и коли под наем. Някои хотели в центъра на град Миконос, предлагат трансфер от и до летището с частни мини бусове.

Име на летището: Mykonos National Airport
IATA код: JMK
Адрес: PO Box 521, Chora, Mykonos Island, GR-84600, Greece
Терминали: 1
Най-близки градове: Миконос (4 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
сейф         
гардероб         
помещение за майки с деца         
детски кът         
бюро за загубени вещи         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона          


МИКОНОС - ИЗЛИТАЩИ /Departures/ и КАЦАЩИ /Arrivals/

Flight information is provided by FlightStats, and is subject to the FlightStats Terms of Use.

Резервирай онлайн хотел тук

 

- Символът показва, че се изпълняват директни полети на нискобюджетни авиокомпании от и до България.

ЛЕТИЩА В ЕВРОПА

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Ще срваним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании за да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет.

Обслужване на български език
Вие ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Най-добро съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на самолетен билет е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2019