Летище Москва Жуковски - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ МОСКВА ЖУКОВСКИ (ZIA)

 Международно Летище Москва Жуковски

Международно летище Москва Жуковски (ZIA)
Международно летище Москва Жуковски е с IATA код: ZIA. На руски се изписва по следния начин: Международный аэропорт "Жуковский", а на английски изглежда така: Moscow Zhukovsky International Airport. Аеропортът е известен още и под името Летище Раменское, на името на близкия град Раменское, Московска област, Русия, на 36 км югоизточно от центра на Москва. Официално е преименувано на Международно летище Жуковски, според географското си местоположение и е открито на 30.05.2016г.

Пистата на летище Москва Жуковски (ZIA) е почти 5,5 км и е смятана за най-дългата в Европа. Летището може да обработва повече от пет милиона пътници годишно. От началото на 80-те години на миналия век летището е било използвано като тестово място за съветския космически кораб "Буран". След като трафикът на московските летища Шереметиево, Домодедово и Внуково става доста натоварен е взето решение голяма част от чартърните и нискотарифните полети да бъдат преместени на Международно летище Жуковски за да бъдат облекчени останалите летища и в същото време да се намалят разходите за самолетни билети.

Услуги предлагани на Международно летище Москва Жуковски (ZIA)
Всички информационни табели и съобщения са на два езика: руски и английски. На летище Москва Жуковски денонощно са отворени: стая за майки с деца, офис за багаж, поща, банкомати, бюро за информация. За  всички пасажери са налични кафене, ресторант, магазини и хотел. Във ВИП зоната се предлага конферентна и заседателна зала.


Достъп от и до Международно летище Москва Жуковски (ZIA)


С автобус
От летището до столицата на Русия - Москва постоянно се движат автобуси, които са с фиксиран маршрут. Времето за пътуване зависи от крайната ви точка в Москва. Продължителността на пътуването е около 1 час.

С такси
Пред изхода на летището може да вземете също и такси. Имайте предвид големия трафик и задръстванията в Москва. Понякога предвижването ви до центъра на града може да отнеме от 40 минути до около 2 часа.

С метро
От летище Жуковски да Москва има и метро, което може да хванете от станцията на 42-ри километър.

С влак
Наличен е шатъл автобус, който ще ви закара до специален експресен влак Sputnik. С него ще стигнете отново до центъра на Москва.

 

Име на летището: Moscow Zhukovsky International Airport
IATA код: ZIA
Адрес: ул. Наркомвод, 3, Жуковский, Московская обл., Русия, 140185
Терминали: 1
Най-близки градове: Москва ( 36 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
информационно бюро        
поща         
кафенета, ресторанти        
помещение за майки с деца         
банкомати       
конферентна зала     
заседателна зала      

безмитен магазин        

          

Има ли специални оферти за самолетни билети до Москва Жуковски на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Москва Жуковски на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Москва Жуковски?
Продължителността на самолетното пътуване до Москва Жуковски зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Москва Жуковски?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Москва Жуковски, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Москва Жуковски, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Москва и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Москва Жуковски?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Москва Жуковски. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Москва Жуковски, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Москва, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.