Онлайн запитване за цена на самолетен билет

Летище Малта - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ МАЛТА (MLA)

Международно летище Малта (Malta International Airport) е с IATA код: MLA. Летището е познато още с имената: летище Лука или летище Валета. То е единственото летище в Малта и се намира на 5 километра югозападно от столицата Ла Валета. Всички пътнически полети се намират на един терминал.Терминалът разполага с магазини, заведения за хранене и банки.  Летището спечели наградата за "Най-добро летище" на 2010 г. в категорията на летищата обслужили между 1 и 5 милиона пътници.

Географското положение на Малта прави възможно за острова развитието на авиационната си индустрия. По времето, когато Малта е била британска колония, първите въздухоплавателни средства са били само военни. Гражданските въздухоплавателни самолети се появяват по-късно през 1920г.
 
Въздушният трафик непрекъснато се увеличава както и нови авиокомпании с все по-големи самолети излизат на пазара на авиационната индустрия. През октомври 1977 г. е разработена нова и по-дълъга писта за излитане и кацане. Добавени са салон за пристигащи и ВИП салон, а оригиналната част от сградата на терминала се използва за заминаващи. Този ремонт не е достатъчен, тъй като все още липсват някои основни съоръжения. След смяна на правителството през 1987 г., новата администрация решава, че 35-годишният терминал е изживял времето си и затова трябва даде зелена светлина за изграждането на новия терминал.
 
До изграждането на новия терминал, правителството предприема по-нататъшно надграждане на стария. Новите съоръжения включват: климатик, нови ленти за багаж, монитори за полетна информация, компютърната проверка на гишетата за регистрация, нов повърхността на пода и нови търговски обекти, включително по-голяма безмитна зона.
 
Първата копка на този нов терминал е поставена през септември 1989 г. Терминалът е открит за рекордно кратко време - 29 месеца по-късно през февруари 1992 г. Международното летище на Малта на 25 март 1992 г. започва да функционира пълноценно, а стария Терминал Luqa на летището е затворен след 35 години ефективна работа.
 
След създаване на солидна база чрез опит и инвестиции, през юли 2002 г. правителството на Малта продава 40% от собствения капитал на Malta Mediterranean Link Consortium Ltd.

 

Име на летището: Malta International Airport
IATA код: MLA
Адрес: Malta International Airport plc, Luqa LQA 4000, Malta
Терминали: 1
Най-близки градове: Ла Валета ( 5 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
помещение за майки с деца         
детски кът         
безплатен интернет         
поща         


МАЛТА - ИЗЛИТАЩИ /Departures/ и КАЦАЩИ /Arrivals/

Flight information is provided by FlightStats, and is subject to the FlightStats Terms of Use.

Резервирай онлайн хотел тук

 

- Символът показва, че се изпълняват директни полети на нискобюджетни авиокомпании от и до България.

ЛЕТИЩА В ЕВРОПА

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Ще срваним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании за да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет.

Обслужване на български език
Вие ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Най-добро съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на самолетен билет е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2019