Летище Лион Сент Екзюпери - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ЛИОН - СЕНТ ЕКЗЮПЕРИ (LYS)Международно летище Лион Сент Екзюпери (LYS)
Международно летище Лион Сент Екзюпери е с IATA код: LYS. На английски се изписва по следния начин Lyon–Saint-Exupery Airport, а на френски Aéroport Lyon-Saint Exupéry. То се намира на 20 км.от град Лион в местност Коломбие Соню - Франция. Аерпортът се нарежда на 4-то място по натовареност в страната. Името си получава през 2000г. - Антоан дьо Сент Екзюпери е френски писател, автор на известното произведение "Малкия принц", който е роден в град Лион.

Старата аерогара е открита 1960г. с име Лион Брон. Във връзка с увеличения трафик се оказва недостатъчна да отговаря на натовареността и е построен нов летищен аеропарк през 1975г. От 1997г. е база на френския превозвач - Air France.

Летището притежава 3 терминала и две писти, а сградата е проект на Сантяго Калатрава с перфектна архитектура. Близо 8 мил. пътници се посрещнат  и изпращат годишно и 33 000 тона товари се обработват от летище Сеинт Екзюпери.

Услуги предлагани на Международно летище Лион Сент Екзюпери (LYS)
Услугите, с които летище Лион (LYS) посреща клиентите си са: информационно и обменно бюро, банкомати и банка за обмяна на валути, магазини с разнообразни и безмитни стоки, ресторанти, закусвални и барчета за храна и напитки. Офис за коли под наем, интернет, аптека, медицински център и туристически офис допълват списъка от услуги. Хората с увреждания получават специални услуги при предварителна заявка. Паркинга очаква своите клиенти и предлага сигурност за всички превозни средства.

На летище Лион (LYS) има бизнес център и няколко конферентни зали с капацитет между 2 и 80 човека. Всяка зала е оборудвана с телефон, флипчарт и Wi-Fi достъп до интернет. Предлага се и аудио-визуална техника, секретарски услуги (писане, преводач, факс, копирни и печатни услуги) и възможност за кетъринг по време на мероприятия. 

Достъп от и до Международно летище Лион Сент Екзюпери (LYS)
Достъпът от и до летище Лион Сент Екзюпери (LYS) се осъществява с автомобили по магистрала А32, А42, А43 и таксита, автобуси и влак. 


Име на летището: Lyon–Saint-Exupery Airport
IATA код: LYS
Адрес: BP 113, 69125 Lyon, France
Терминали: 3
Най-близки градове: Лион ( 20 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зала за почивка         
ресторанти         
безмитни магазини         
детски кът         
интернет         
зали за конференции