ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ
Tel / Viber / WhatsApp: +359896889907
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00  / ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Летище Лион Сент Екзюпери - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ЛИОН - СЕНТ ЕКЗЮПЕРИ (LYS)Международно летище Лион Сент Екзюпери (LYS)
Международно летище Лион Сент Екзюпери е с IATA код: LYS. На английски се изписва по следния начин Lyon–Saint-Exupery Airport, а на френски Aéroport Lyon-Saint Exupéry. То се намира на 20 км.от град Лион в местност Коломбие Соню - Франция. Аерпортът се нарежда на 4-то място по натовареност в страната. Името си получава през 2000г. - Антоан дьо Сент Екзюпери е френски писател, автор на известното произведение "Малкия принц", който е роден в град Лион.

Старата аерогара е открита 1960г. с име Лион Брон. Във връзка с увеличения трафик се оказва недостатъчна да отговаря на натовареността и е построен нов летищен аеропарк през 1975г. От 1997г. е база на френския превозвач - Air France.

Летището притежава 3 терминала и две писти, а сградата е проект на Сантяго Калатрава с перфектна архитектура. Близо 8 мил. пътници се посрещнат  и изпращат годишно и 33 000 тона товари се обработват от летище Сеинт Екзюпери.

Услуги предлагани на Международно летище Лион Сент Екзюпери (LYS)
Услугите, с които летище Лион (LYS) посреща клиентите си са: информационно и обменно бюро, банкомати и банка за обмяна на валути, магазини с разнообразни и безмитни стоки, ресторанти, закусвални и барчета за храна и напитки. Офис за коли под наем, интернет, аптека, медицински център и туристически офис допълват списъка от услуги. Хората с увреждания получават специални услуги при предварителна заявка. Паркинга очаква своите клиенти и предлага сигурност за всички превозни средства.

На летище Лион (LYS) има бизнес център и няколко конферентни зали с капацитет между 2 и 80 човека. Всяка зала е оборудвана с телефон, флипчарт и Wi-Fi достъп до интернет. Предлага се и аудио-визуална техника, секретарски услуги (писане, преводач, факс, копирни и печатни услуги) и възможност за кетъринг по време на мероприятия. 

Достъп от и до Международно летище Лион Сент Екзюпери (LYS)
Достъпът от и до летище Лион Сент Екзюпери (LYS) се осъществява с автомобили по магистрала А32, А42, А43 и таксита, автобуси и влак. 


Име на летището: Lyon–Saint-Exupery Airport
IATA код: LYS
Адрес: BP 113, 69125 Lyon, France
Терминали: 3
Най-близки градове: Лион ( 20 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зала за почивка         
ресторанти         
безмитни магазини         
детски кът         
интернет         
зали за конференции         

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Лион на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Лион на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Лион?
Продължителността на самолетното пътуване до Лион зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Лион?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Лион, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Лион, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Лион и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Лион?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Лион. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Лион, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Лион, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.

- Символът показва, че се изпълняват директни полети на нискобюджетни авиокомпании от и до България.

ЛЕТИЩА В ЕВРОПА

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер. Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с консултант на Авиотравел.

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.