Летище Люксембург - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ЛЮКСЕМБУРГ (LUX)Международно летище Люксембург (LUX)
Международно летище Люксембург Финдел е с IATA код: LUX. На английски се изписва по следния начин Luxembourg Findel Airport, на немски Flughafen Luxemburg, на френски Aéroport de Luxembourg и на люксембургски Fluchhafe Lëtzebuerg. Летището се намира на 5 км. от херцогство Люксембург и е разположено между Германия, Белгия и Франция. Собственост е на люксембургската авиокомпания Luxair и товарен превозвач Cargolux.

Летището е отворено през 1930г.. През Втората световна война е военна база на Луфтвафе а през 1945г. е върнато на Люксембург от американските ВВС.

Международно летище Люксембург (LUX) се нарежда на 5 място по превоз на товари в Европа и на 28 място по трафик на пътници в света. След проведените реконструкции има уникална сграда и предлага на своите гости услуги задоволяващи и най-прецизните от тях.

Услуги предлагани на Международно летище Люксембург (LUX)
На Международно летище Люксембург (LUX) ще откриете: туристическо и информационно бюро, които насочват потока от посетители към бюро за обмяна на валута, бизнес ложа, панорамен ресторант и бар. Магазините предлагат богато разнообразие за шопинг. Достъпът до интернет е безплатен.

Достъп от и до Международно летище Люксембург (LUX)
Достъпът от и до Международно летище Люксембург (LUX) се осъществява с автобус 16, който Ви отвежда до ж.п. гара Люксембург. По-удобен и комфортен транспорт предлагат таксиметровите коли. С кола може да използвате магистрала А1-3-4-5-6. Паркингът е в готовност да обслужи всеки, който има нужда от тази услуга за дълъг и кратък паркопрестой.

 

Име на летището: Luxembourg Findel Airport
IATA код: LUX
Адрес: 4, rue de Trеves, B.P. 635, L-2016 Luxembourg
Терминали: 1
Най-близки градове: Люксембург (5 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зала за почивка         
ресторанти         
безмитни магазини         
детски кът         
интернет         
зали за бизнес срещи

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Люксембург на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Люксембург на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Люксембург?
Продължителността на самолетното пътуване до Люксембург зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Люксембург?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Люксембург, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Люксембург, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Люксембург и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Люксембург?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Люксембург. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Люксембург, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Люксембург, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.