Летище Лайпциг Хале - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ЛАЙПЦИГ ХАЛЕ (LEJ)Международно летище Лайпциг (LEJ)
Летище Лайпциг Хале е с IATA код: LEJ. На английски се изписва по следния начин Leipzig / Halle Airport, а на немски: Flughafen Leipzig / Halle. Намира се почити на равно растояние около 15км. от двата центъра на градовете Хале и Лайпциг в Саксония, Германия. Аерогатата се намира в градчето Шкойдиц (Schkeuditz). Двата терминала на летище Лайпциг (LEJ) обслужват около 2мил. пътници годишно.

Услуги предлагани на Международно летище Лайпциг (LEJ)
Услугите които летище Лайпциг Хале (LEJ) предлага на пътникопотока са: заведения за хранене, ресторант и пекарна в терминал В, офиси за коли под наем, разнообразни магазини, МОЛ и безмитен магазин на втория етаж има банкомати, обменни бюра и интернет. Хората с увреждания получават всичко необходимо за удобния престой на летището, получавайки безплатен паркинг. Летището разполага и с панорамна площадка с гледка към пистите, т.е. дори и да не сте пасажер, може да се качите на площадката и да наблюдавате излитащите и кацащи самолети. Площадката е 200 кв.м, с капацитет 80 човека. Таксата е почити символична от 2 евро.

Достъп от и до Международно летище Лайпциг (LEJ)
Достъпът до летище Лайпциг Хале (LEJ) е удобен и се осъществява с обществен транспорт. Автобуси може да се вземат от спирка пред паркинг номер 3.Такситата са на изхода на Терминал В. До гр. Хале или гр. Лайпциг се пътува за около 30мин. На летището има 5 паркинга с около 5000 паркоместа, услугата може да се резервира и предварително.


Име на летището: Flughafen Leipzig/Halle
IATA код: LEJ
Адрес: Leipzig Halle Airport, 04029 Leipzig, Germany
Терминали: 2
Най-близки градове: Лайпциг (15 км), Хале (15 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
ресторант         
безмитен магазин         
площадка за наблдение         
коли под наем         
медицински център         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона          

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Лайпциг на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Лайпциг на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Лайпциг?
Продължителността на самолетното пътуване до Лайпциг зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Лайпциг?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Лайпциг, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Лайпциг, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Лайпциг и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Лайпциг?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Лайпциг. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Лайпциг, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Лайпциг, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.