Летище Ларнака - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ЛАРНАКА (LCA)Международно летище Ларнака (LCA)
Международно летище Ларнака е с IATA код: LCA. На английски се изписва по следния начин Larnaca International Airport, а на гръцки Διεθνής Aερολιμένας Λάρνακας. Летището се намира на 5 км от третия по големина град в Кипър – Ларнака (след столицата Никозия и град Лимасол). Летище Ларнака е най-натовареното в Кипър по брой на пътническия трафик. Пътниците се обслужват от един основен терминал. Съществува и ВИП терминал, но той служи за важни държавни посещения, частна гражданска авиация и карго полети. Hermes Airports Ltd поема управлението и контрола на международните летища Ларнака и Пафос на 12 май 2006 г., в рамките на 25 години според концесионния договор с Република Кипър.

Услуги предлагани на Международно летище Ларнака (LCA)
Услуги, предлагани на летище Ларнака (LCA)са: офис за туристическа информация, който е разположен на терминала за заминаващи, както и бюрата на различните авиокомпании. В обществената част ще намерите кафене и ресторант на терминала за заминаващи. Магазините на летището включват сувенирен магазин, книжарница и магазин за вестници и списания и безмитен магазин. Три банки са разположени в обществения район и на Терминал Пристигащи, както и пощенски офис. Бюро за изгубени вещи на Терминал Пристигащи. Стая за отдих, ВИП зала и стая за родители и бебета. Летището разполага с пригодени тоалетни, асансьори и столове, както и места на паркинга с удобства за инвалиди. Паркинг с места за 500 коли е разположен срещу терминала.


Достъп от и до
Международно летище Ларнака (LCA)

С автобус
Има различни автобуси на обществения транспорт. Автобусната компания Kapnos Airport Shuttle пътува до Никозия. С автобусната компания Limasol Airport Express може да стигнете до  Ларнака и Лимасол.

С такси
След като излезите от терминалната сграда в дясно се намира таксита, които са на разположение 24 часа.
Продължителността на пътуването до Ларнака е 15 минути.

С автомобил
Може да използвате магистрала А3, която свързва аеропортът с град Ларнака.

Име на летището: Larnaca International Airport
IATA код: LCA
Адрес: PO Box 43027, P.C. 6650, Larnaka, Republic of Cyprus
Терминали: 1
Най-близки градове: Ларнака ( 5 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
сейф           
офис за загубени багажи           
помещение за майки с деца           
детски кът           
интернет срещу заплащане          
зали за конференции