Летище Кутаиси - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КУТАИСИ (KUT)

 

Международно летище Кутаиси (KUT)
Международно летище Кутаиси е с IATA код: KUT. На английски се изписва по следния начин Kutaisi International Airport. Летището носи още и името David Builder. Летище Кутаиси е разположено на 14 км. от едноименния град в Грузия.

Грузинското летище Кутаиси е построено от холандската фирма UNStudio и е претърпяло обновяване през 2012г. След ремонта пътниците вече може да се насладят на модерна сграда, на която стените са изцяло от стъкло, а гледката е към красивите Кавказки планини. Единият ъгъл на летище Кутаиси е в ярко червен цвят - за ориентация на пътуващите.

Вътре в терминала е разположена голяма конструкция, която е покрита с мрежа от дървени греди, спускаща се от тавана и създаваща разпределителен център, около който се движат пътниците. В центъра на тази структура има външен двор, затворен в стъкло, което дава възможност за непрекъснат изглед към терминала.

Международно летище Кутаиси (KUT) привлича нискобюджетните авиопревозвачи, а унгарската авиокомпания Wizz Air е една от тях. През февруари 2016г. авиокомпания Уизеър обяви летище Kutaisi за поредната си нова си база.

Услуги предлагани на Международно летище Кутаиси (KUT)
Летище Кутаиси (KUT) предлага всички необходими услуги на своите гости. Пътниците могат да прекарат добре времето си в безмитните магазини или в уютното кафене и ресторант. Летището разполага с информационен център, бюро за загубени вещи и багажи, банки, место за изчакване и почивка. За пътници с увреждания може да бъде заявена специална услуга за помощ от страна на персонала на летището. Освен това е на лице и гише за експресно издаване на виза, която е с валидност от 3 до 90 дни за пребиваване в Грузия. Ако желаете можете да наемете пространство за Вашите търговски дейности на територията на терминала.

Достъп от и до Международно летище Кутаиси (KUT)
Летище Кутаиси (KUT) е разположено близо до главен път с лесен достъп. Пред летището може да  намерите автобуси и таксита. Наличен е и паркинг със специална система за безопасност на превозните средства.


Име на летището: Kutaisi International Airport
IATA код: KUT
Адрес: Airport  Kutaisi, Georgia
Терминали: 1
Най-близки градове: Кутаиси (14 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
наемане на търговска площ         
офис за загубени вещи         
помещение за майки с деца         
детска площадка         
безжичен интернет         
поща

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - МЕЖДУНАРОДНО ЛЕТИЩЕ КУТАУСИРЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - МЕЖДУНАРОДНО ЛЕТИЩЕ КУТАИСИ