Летище Куала Лумпур - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КУАЛА ЛУМПУР (KUL)

Международно летище Куала Лумпур (KUL)
Международно летище Куала Лумпур е с IATA код: KUL. На английски се изписва по следния начин: Kuala Lumpur International Airport, а на малайски: Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur. Той е основното обслужващо столицата на Малайзия, като се нарежда сред най-големите летища в Югоизточна Азия. Летище Куала Лумпур отстои на 45 км. от едноименния град.  Летището е открито през 1998г. и е основна база на Malaysia Airlines (Малайзийските авиолинии). Обслужва 60 милиона пътници годишно и 1.2 мил.товари внос и износ и се нарежда на 23-то място сред най-натоварените летища. Аерогарата се управлява от Malaysia Airports.

Международното летище Куала Лумпур има два основни терминала - KLIA1 и KLIA2. KLIA1 се използва от малайзийските авиолинии, докато KLIA2 е терминала за нискотарифните авиопревозвачи. И двата терминала са на разстояние около 1,5 км и могат лесно да бъдат достигнати за около 3 минути при пътуване със специален за това влак.

Услуги предлагани на Международно летище Куала Лумпур (KUL)
Услугите предлагани на летище Куала Лумпур са както следва: магазини, ресторанти, заведения за хранене и напитки, офис за коли под наем. Безплатен интернет, стая за молитва, душове, бизнес център, стаи за майки с бебета, медицински център, поща, зала за пушачи, обменно бюро и масажни услуги допълват списъка. Хората с увреждания получават специално внимание за желаните от тях услуги при предварителна заявка към съответната авиокомпания. Терминалът е с модерен дизайн, дори има пресъздадена естествена тропическа гора.

Достъп до и от Международно летище Куала Лумпур (KUL)
Аеропортът е лесно достъпен. Съществуват връзки  с всички магистрали на полуострова. До летището пътува скоростен влак и транзитен влак, който спира на по-малко спирки. Автобусите пътуват денонощно на всеки 30 мин. Естествено са налични и таксита, както и автомобили. Паркинг за автомобилите осигурява безопасността им.

 

Име на летището: Kuala Lumpur International Airport
IATA код: KUL
Адрес: 64000 Sepang, Selangor, Малайзия
Терминали: 2
Най-близки градове: Куала Лумпур (45 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
банкомат         
ресторант         
безмитен магазин
стая за молитви
хотел        

паркинг         
коли под наем         
конферентни зали         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона  
 

 

РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ КУАЛА ЛУМПУР
РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ КУАЛА ЛУМПУР