Летище Краков - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КРАКОВ (KRK)


Международно Летище Краков - Балице е с IATA код: KRK. Летището е познато още и под името летище Йоан Павел II. Това е второто най-натоварено летище в Полша след летище Варшава Фредерик Шопен, което обслужва столицата. На полски се изписва по следния начин: Międzynarodowy Port Lotniczy im. Jana Pawła II Kraków-Balice. Летището е в селцето Балице, разположено само на 11 км западно от центъра на Краков в южната част на Полша. Международно Летище Краков (KRK) е открито през 1964 г. Международно Летище Краков (KRK) има два пътнически терминала, като на Терминал 1 се обслужват пътниците от международните полети, а на Терминал 2 са тези от вътрешните полети.

Авиокомпании представени на Международно Летище Краков (KRK)
Някои от основните авиопревозвачи, които ползват аеропорта са: LOT Polish Airlines, Brussels Airlines, Aeroflot, Aer Lingus, Austrian Airlines, Czech Airlines, Enter Air, Finnair, Iceland Express, Norwegian Air Shuttle, Volotea и WOW Air. Международно Летище Краков (KRK) отваря своите врати от 2003 г. и за нискотарифни авиокомпании, сред които Germanwings, easyJet и Ryanair. От лятото на 2018г. ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair започна директни полети от Бургас до Краков за летия сезон.

Услуги на Международно Летище Краков (KRK)
Актуална информация за пристигащи и заминаващи полети може да получите от информационно бюро, което се намира в централната част на Терминал 2, туристическо бюро ще намерите на ниво 0 на Терминал 1. Международният Терминал 2 предлага следните финансови услуги: банка, банкомат и три обменни бюра. Разнообразие от сувенири, техника, бижута и модни колекции ще откриете в безмитния магазин при заминаващи, както и из всички части на двата терминала. Терминал 1 има ресторанти, барове и заведения за бързо хранене, а Терминал 2 разполага с кафене. На летището имате достъп до безжичен интернет.  За хора в неравностойно положение са предвидени специални по-широки асансьори и приспособени санитарни помещения. За по-лесно и удобно придвижване от терминалите до паркинга има насочващи табели по съответните  маршрути. Други услуги, които са на лице са: стая за майки с малки деца, медицински център и ВИП салон.

Достъп до Международно Летище Краков (KRK)

Предвижване с автобус
От летище Краков до центъра на града има редовни автобуси със следните номера: 208 и 292, а през нощта може да ползвате автобус 902.

С влак
ЖП гарата на летището е на 200 м от сградата на Терминал 1, като до там има и безплатен автобус. Най-бързия и удобен транспорт от и до летището е с влак. Само за 18 мин. може да достигнете до централната гара на Краков.

С такси
На няколко места около терминалите има таксита, а също така такси може да бъде поръчано и по телефона.

С кола под наем
Ако се нуждаете от кола под наем, то офисите им ще намерите на ниво 0 на международния Терминал 1. Следните офиси за коли под наем имат представителства: AVIS, Budget, Hertz, Sixt и Europcar. Препоръчително е предварително да си направите резервация онлайн за да имате по-богат избор от автомобили.

Паркинг
На около 200 м от Терминал 1 има многоетажен паркинг за дълготраен престой. Пред него е мястото за краткосрочно паркиране до 10 минути, което е безплатно.


Име на летището: John Paul II International Airport Krakow - Balice
IATA код: KRK
Адрес: ul. kpt. M. Medweckiego 1, 32-083 Balice, Poland
Терминали: 2
Най-близки градове: Краков (11 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
банкомат         
ресторант         
безмитен магазин         
паркинг         
коли под наем         
детски кът         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона