Летище Кос Хипократ - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КОС ХИПОКРАТ (KGS)Международно летище Кос (KGS)
Международно летище Кос е с IATA код: KGS. На английски се изписва по следния начин Kos Hippocrates Interantional Airport, а на гръцки Κρατικός Αερολιμένας Κω "Ιπποκράτης". Летището още е позната като Кос Хипократ, носещо името на най-великия лекар на античността, наричан баща на медицината и смятан за една от най-значими фигури в областта на медицината.  Летище Кос се намира на гръцкия остров Кос в близост до селцето Antimahia на 27 км югозападно от град Кос.

Летището започва да функционира от 04.04.1964 г., с дължина на пистата от 1200 метра. С нарастване на нуждите от движение на пътници през октомври 1980 г. е открит нов терминал, като пистата е удължена до 2400 м. През 1997 г. е добавена нова сграда на терминала за пристигащи. Общата площ на всички сгради достига 5900 кв.м.

Летище Кос (KGS) служи като международен портал до бързо развиващата се туристическа дестинация остров Кос. От и до летището кацат редовните полети от Атина (ATH) и Родос (RHO) на Olympic Airlines и Aegean Airlines. Освен това през летния сезон тук прииждат и много туристи с чартърни полети.

Услуги предлагани на Международно летище Кос (KGS)
На летище Кос (KGS) ще намерите: гишета за регистриране, бюро за информация, медицински център, полицейски офис, ресторанти, кафенета за студени и топли напитки, барчета за леки закуски. За пазаруващите на терминала има също безмитен магазин.


Достъп от и до Международно летище Кос (KGS)


С автобус
Транспортът от и до летище Кос е удобен. За тези, които предпочитат градския транспорт, на пешеходно разстояние от Kos Airport до кръговото движение се намира градски автобус, който ще Ви отведе до: града Кос, Mastihari, Kardhamena или Kefalos.


С автомобил под наем
От следените фирми: Hertz, Alamo и Budget може да наемете кола под наем. Пред терминала ще намерите също и услугите на таксиметровите компании.

 

Име на летището: Kos Hippocrates Interantional Airport
IATA код: KGS
Адрес: Hippocrates Airport, 85302 Kos, Greece
Терминали: 1
Най-близки градове: Кос (27 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
кафене         
безмитен магазин         
помещение за майки с деца         
коли под наем         
бюро за загубени вещи         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона              

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Кос на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Кос на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Кос?
Продължителността на самолетното пътуване до Кос зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Кос?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Кос, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Кос, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Кос и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Кос?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Кос. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Кос, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Кос, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.