Летище Кефлавик - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КЕФЛАВИК (KEF)

Международно летище КефлавикМеждународно летище Кефлавик (Keflavik International Airport) е с IATA код: KEF. Летището е разположено на 3 км. от град Кефлавик и на 50 км. от Рейкявик във Исландия, като разполага с комфортни и модерни пътнически и търговски съоръжения с голям капацитет свързващи Европа и Азия със Северна Америка. Столицата на Исландия - Рейкявик е международен център от голямо значение за редовни полети и технически стопове на различни авиокомпании.

14 пътнически авиопревозвачи и 3 редовни товарни авиопревозвача работят на международно летище Кефлавик по време на летния сезон. Авиокомпаниите  Icelandair, Iceland Express и SAS са с целогодишно разписание. Международно летище Кефлавик се управлява от ISAVIA Ltd., дружество с ограничена отговорност с 100% собственост на правителството.

Летището е построено от американските военни сили по време на Втората световна война и започва да работи на 24 март 1943 г. за военни цели. Летището е едно от най-големите в света по това време и играе важна роля в трансатлантическата авиация по време на войната.

Пътническият терминал Leifur Eiriksson International Air Terminal е открит през 1987 г. и е кръстено на исландския изследовател Leifur Eiriksson. За Leifur Eiriksson се смята, че е първият европеец, който е стъпил на американска земя около 500 г. преди Христофор Колумб. Leifur Eiriksson International Air Terminal е разширен през 2001 г. в съответствие с Шенгенската конвенция, с която се създава обща външна европейска граница. През 2008 г. е направено подобряване и разширяване на терминалните съоръжения с нови 16 500 кв.м. На територията на летището може да ползвате неограничен бърз и безплатен интернет WiFi по време на целия ви престой.

 

Име на летището: Keflavik International Airport
IATA код: KEF
Адрес: 235 Keflavikurflugvollur, Iceland
Терминали: 1
Най-близки градове: Рейкявик ( 50 км), Кефлавик ( 3 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банкомат         
ресторанти, кафенета         
помещение за майки с деца         
детски кът         
WiFi, интернет         
офис за загубени багажи