Летище Катовице - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КАТОВИЦЕ (KTW)Международно летище Катовице (KTW)
Полското международно летище Катовице е с IATA код: KTW. На английски се изписва по следния начин Katowice International Airport, а на полски Międzynarodowy Port Lotniczy Katowice. То се намира в Пържовице (Pyrzowice) на 30км. от град Катовице и се нарежда на трето място по трафик сред летищата в Полша. Обработва малко над 3мил. пътници. Летището разполага с два терминала А и В. На А терминал се обслужват пътниците извън Шенгенското пространство, а на В терминал - тези в Шенген. В процес е изграждане на трети терминал.

Услуги предлагани на Международно летище Катовице (KTW)
Услугите, които летище Катовице (KTW) предлага на пътникопотока са: обменно и информационно бюро, магазини за безмитни стоки, за сувенири, за подаръци и дрехи. Заведения за бързи закуски, ресторанти и кафенета се грижат за приятния престой на гостите на аерпорта. Наличието на интернет, на офис за коли под наем и съоръжения за хората с увреждания допълват списъка от услуги.

Достъп от и до Международно летище Катовице (KTW)
До и от летище Катовице (KTW) се пътува с четирите автобуса до центъра на Катовице и до централна ж.п. гара. Таксита и автомобили пътуват по път 86 и следват указателните знаци. Ползват се и магистралите А4, А1. На паркинга има место за всеки нуждаещ се клиент с дълъг и кратък  престой.

 

Име на летището: Katowice International Airport
IATA код: KTW
Адрес: ul. Wolnosci 90, 42-625 Ozarowice, Katowice, Poland
Терминали: 2
Най-близки градове: Катовице (30 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
помещение за майки с деца         
детска площадка         
безжичен интернет         
поща        

 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Катовице на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Катовице на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Катовице?
Продължителността на самолетното пътуване до Катовице зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Катовице?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Катовице, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Катовице, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Катовице и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Катовице?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Катовице. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Катовице, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Катовице, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.