Международно летище Катманду Трибхуван (KTM)

Международно летище Катманду Трибхуван е с IATA код: KTM. На английски се изписва по следния начин Kathmandu Tribhuvan International Airport. Международно летище Катманду е разположено на на 6км. от столицата на Непал - Катманду. То е единственото летището в държавата, което приема и посреща международни полети. Летището е открито 1955г. и носи името дадено му от крал Махендра в памет на баща му.

Услуги предлагани на Международно летище Катманду Трибхуван (KTM)
Аерогарата има 2 терминала, за вътрешни и за международни полети, разполага и с ВИП терминал.

Ако желаете да покорявате най-високата точка на планетата връх Еверест (8848 метра) в Хималаите, то от летище Катманду може да пътувате до летище Лукла, от където започва тракинга към връха.

Услуги предлагани на Международно летище Катманду Трибхуван (KTM)
Удобствата, които може да ползвате са следните: информационно бюро за заминаващи и пристигащи самолети, ресторант, банка, бюро за обмяна на валута, барче за бързи закуски, туристически щанд, зала за конференции, безмитен магазин, пощенски офис, станция за зареждане на мобилни телефони, медицински център и туристически офис за резервации на хотели. Наличен е безплатен интернет достъп.

Достъп от и до Международно летище Катманду Трибхуван (KTM)

С автобус
Пред терминалната сграда има автобусна спирка. Автобусите са редовни и с тях може да пътувате до град Катманду. Продължителността на пътуването е около 30 минути.

С такси
В залата за пристигащи има гише, на което може да си направите резервация за такси. Пътуването с такси ще е два пъти по-бързо от това с автобус. Така в Катманду ще бъдете за 15 минути.


Име на летището: Kathmandu Tribhuvan International Airport 
IATA код: KTM
Адрес: Ring Rd, Kathmandu 44600, Непал
Терминали: 2
Най-близки градове: Катманду (6 км)
          
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
безмитен магазин 
туристически щанд
кафене     
ресторант
Wireless (Wi-Fi) интернет зона        
     


РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ - ЛЕТИЩЕ КАТМАНДУ

 

Категория: Летища в Азия