Летище Каламата - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КАЛАМАТА (KLX)Международно Летище Каламата (KLX)
Международно Летище Каламата е с IATA код: KLX. Пълното име на летището е: Kalamata International Airport Captain Vassilis Constantakopoulos. Летището се намира на 9 км от центъра на Каламата (Kalamata) и на 3 км от Месини (Messini) на полуостров Пелопонес в Южна Гърция.

Международно Летище Каламата (KLX) работи от 1959 година. След навлизането на чартърните полети през 1986 година до Каламата е било нужно летището да бъде обновено. Пълният ремонт е завършен през 1991 година и така функционира и до днес. Летището е малко и предимно обслужва чартърните полети през летните ваканционни месеци. Площа на аеропорта е 2450 квадратни метра, като има и 4 паркоместа за следните видове самолети: едно за Boing 767 и три паркоместа за Airbus A320.

Услуги, предлагани на Международно Летище Каламата (KLX)
Летище Каламата (KLX) има 2 зали за пристигащи, 2 зали за заминаващи и една зала за регистрация. Аеропортът предлага само базови услуги за своите посетители, включващи: бюро за информация, банкомат, кафене и два малки сувенирни магазина. Паркингът е с капацитет 70 паркоместа, като е забранено използването му в часовете, когато летището не работи.

Транспорт от и до Международно Летище Каламата (KLX)
Пътуването от и до летище Каламата може да стане с обществен транспорт - автобус, с кола под наем или като си хванете такси. Препоръчва се да си направите предварителна резервация, ако изберете да се предвижвате с такси за да избегнете стресови ситуации в натоварените пикови летни месеци. Следните фирми за коли под наем имат офиси на летището: Avis, Europcar and Hertz. Препоръчва се предварително да направите своята резервация за кола под наем.

 

 

Име на летището: Kalamata International Airport - Captain Vassilis Constantakopoulos
IATA код: KLX
Адрес: P.C.24200 Messini, Messinia Hellas
Терминали: 1
Най-близки градове: Каламата (9 км) от Месини (3 км)
          
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
банкомат 
магазин за сувенири
кафене     
гардероб         
помещение за майки с деца         
детски кът        
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Каламата на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Каламата на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Каламата?
Продължителността на самолетното пътуване до Каламата зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Каламата?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Каламата, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Каламата, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Каламата и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Каламата?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Каламата. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Каламата, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Каламата, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.