Летище Хелзинки - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ХЕЛЗИНКИ (HEL)


 

Международно летище Хелзинки (HEL)
Международно летище Хелзинки Вантаа е с IATA код: HEL. На английски се изписва по следния начин Helsinki Vantaa International Airport. Това е главното летище на Финландия. То е разположено на 5км. от Вантаа и на 19км. северно от центъра на Хелзинки. Тук е основната база на финландската национална авиокомпания Finnair, както и на нискотарифната авиокомпания Blue1, която е част от SAS. Летището разполага с три самолетни писти и с два терминала, един за вътрешни полети и един за международни.

Услуги предлагани на Международно летище Хелзинки (HEL)
Пътниците имат достъп до редица услуги и екстри на летище Хелзинки Вантаа (HEL). Информационни бюра има и на двата терминала, а туристическо бюро при Пристигащи на Терминал 2. Банкомати има и на двата терминала, обменни бюра също. В магазините на летището можете да намерите най-различни стоки, сред които впечатление правят финландските бижута и органичните продукти на местни фермери. Безмитни магазини има след чекиране. На терминалите има много кафенета и ресторанти, предлагащи традиционна финландска кухня, пица, суши, пресни салати и сокове, бургери и др.

Безплатен достъп до безжичен интернет, както и 6 компютъра с интернет на различни места на терминалите. За хора с увреждания терминалите са приспособени за обслужване на пътниците с увреждания, персоналът е обучен как да оказва необходимата помощ. При по-специални изисквания, например ползване на инвалиден стол, трябва предварително да уведомите своята авиокомпания. Други услуги предлагани на летището: аптека, три стаи за грижа за малки деца, спа процедури и масажи, хотели, конферентни зали и др.

В близост до летище Helsinki-Vantaa (HEL) е разположен и голям международен бизнес парк, няколко хотела и Музея на Финландската Авиация. Според различни класации летище Helsinki - Vantaa е сред най-добрите в света, а също е и сред тези с най-малко закъснения на полетите.


Достъп от и до Международно летище Хелзинки (HEL)

С автомобил под наем
Коли под наем може да намерите на следните компании: Sixt, AVIS, Hertz, Europcar и Budget. Офисите им са в коридора, който свързва двата терминала.

 

Име на летището: Helsinki - Vantaa International Airport
IATA код: HEL
Адрес: Finavia Corp.Helsinki Airport, P.O. Box 50, 01531 VANTAA, FINLAND
Терминали: 2
Най-близки градове: Хелзинки ( 19 км), Вантаа ( 5 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
безмитен магазин         
детски кът         
медицински център         
аптека 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Хелзинки на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Хелзинки на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Хелзинки?
Продължителността на самолетното пътуване до Хелзинки зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Хелзинки?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Хелзинки, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Хелзинки, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Хелзинки и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Хелзинки?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Хелзинки. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Хелзинки, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Хелзинки, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.