Летище Дюселдорф - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ДЮСЕЛДОРФ (DUS)Международното летище Дюселдорф (DUS)
Международното летище Дюселдорф е с IATA код: DUS. На английски се изписва по следния начин Dusseldorf International Airport, а на немски Flughafen Duesseldorf. Летището заема трето място по големина от летищата в Германия. Функционира от 1927г. и се намира на 9км. от центъра на едноименния град в област Северен Рейн-Вестфалия (Nordrhein-Westfalen). Летището е база на авиокомпания Lufthansa. Годишно през летището се обработват около 20мил. пътници.

Терминалите на летище Дюселдорф (DUS) са три A, B и  C. Терминал А работи от 1977г. и е с 16 изхода, Терминал B е  действие от 1973г. с 11 изхода и е за вътрешни полети, a Терминал C е пуснат в действие 1986г. с 8 изхода за полети извън Шенген - за дълги дестинации.

Услуги предлагани на Международното летище Дюселдорф (DUS)
Аерогара Дюселдорф (DUS) предлага над 180 дестинации. Около летището има широка пътна мрежа, самото то притежава собствена магистрала и 2 железопътни гари. Финансовите услуги са представени чрез обменни бюра, банка и банкомати. Заведения за хранене, кафенета, ресторанти и барчета отварят врати на всички терминали, а интернет услугата е платена. За хората с увреждания всичко необходимо е на лице, включително безплатен паркинг. Офиса за коли под наем очаква гостите на летището със своите услуги. Магазини за сувенири, храни и безмитни стоки има на трите терминала. Нужната за Вас информация получавате от информационните бюра. Летището разполага и с панорамна площадка с гледка към пистите. Така може да наблюдавате излитащите и кацащи самолети, таксата е 2,50 евро.

Достъп от и до Международното летище Дюселдорф (DUS)
Достъпът от и до летище Дюселдорф (DUS) се осъществява с обществен транспорт: трамвай, автобус и влак, който влак е три вида - градски, регионален и експресен. За последните два билетите се перфорират преди да се качите на влака, а в трамвая, в метрото и градския влак вътре в превозното средство.

До летище Дюселдорф (DUS) се ползват магистрали: А-44, А-52 и А-3, като следите указанието на пътните табели. Автобусните спирки на номер 721 Ви отвеждат до жп гарата, а по линия S-11 до градското метро. Паркинги за краткотраен и дълготраен престой предлагат услугата си на собствениците на автомобили, а за 15 минутен престой може да спрете безплатно на паркинг 1.

От България се изпълняват директни чартърни полети от Летище Варна (VAR) и Летище Бургас (BOJ) през летния сезон.Име на летището: Dusseldorf International Airport
IATA код: DUS
Адрес: Flughafenstrasse 105, 40474 Duesseldorf, Germany
Терминали: 3
Най-близки градове: Дюселдорф (9 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
ресторант           
безмитен магазин          
детски кът      
коли под наем          
площадка за наблюдение          
Wireless (Wi-Fi) интернет зона срещу заплащане

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Дюселдорф на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Дюселдорф на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Дюселдорф?
Продължителността на самолетното пътуване до Дюселдорф зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Дюселдорф?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Дюселдорф, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Дюселдорф, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Дюселдорф и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Дюселдорф?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Дюселдорф. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Дюселдорф, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Дюселдорф, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.