Летище Корфу Йоанис Каподистриас - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КОРФУ - ЙОАНИС КАПОДИСТРИАС (CFU)Международно летище Корфу (CFU)
Международно летище Корфу е с IATA код: CFU. На английски се изписва по следния начин Corfu International Airport Ioannis Kapodistrias, а на гръцки Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας". Летището е познато под името Корфу Йоанис Каподистриас, кръстено на първият губернатор на Гърция в периода 1827г. - 1831г. Летището се намира на около 3 км южно от град Корфу, още наричан и Керкира (Kerkyra) и на половин километър северно от Понтикониси (Pontikonisi) в Гърция.

При подход за кацане от североизточна посока на летище Корфу, пред погледите на пътниците се разкрива зрелищна гледка към Понтикониси, манастира Влахерна (Vlaherna), както и към хълмовете на Канони (Kanoni).

Летище Корфу (CFU) е построено през 1937г. и първоначално е използвано като военно летище от италианците и гермаците по време на Втората Световна Война. Първият търговски полет е извършен на 19.04.1949г. от Атина (ATH) до Корфу от авиокомпания AME със самолет Avro Anson, превозвайки 7 пътника. Следва съревнованието между авиокомпаниите TAE и HELLAS, след което са купени през 1957г. от Аристотел Онасис и така се образува днешната Olympic Airways. През 1962г. е построена малка сграда, в която днес се помещава Corfu Aeroclub и офис на Olympic Airlines. През 1965г. летище Корфу посреща първия си международен полет на Olympic Airways. През 1968г. започва строежа на нова сграда за пътнически терминал, която е завършена през 1972 г.

Услуги предлагани на Международно летище Корфу (CFU)
Летището разполага с един единствен терминал и обслужва вътрешни полети с Olympic Airlines и Aegean Airlines, но по-голямата част от трафика е през летния сезон, когато има много туристически чартърни полети. Услугите, които може да получите на летище Корфу (CFU) са: център за информация в централната сграда, банков офис, обменно бюро и банкомат, пощенски офис, безмитен магазин, медицински център, кафане предлагащо бързи закуски, топли и студени напитки.

Достъп от и до Международно летище Корфу (CFU)
Град Корфу (Керкира) е само на няколко минути път с кола. Транспортът от летище Корфу (CFU) до Керкира може да стане посредством градски автобус, който ще Ви заведе за около 10 минути. От спирката на летището може да достигнете до всяка точка на острова. На разположение на пътуващите пред сградата на терминала има таксита. Кола под наем може да вземете от следните фирми: Avis, Budget, Europcar или Hertz.

 

Име на летището: Corfu International Airport Ioannis Kapodistrias
IATA код: CFU
Адрес: Corfu International Airport Ioannis Kapodistrias, 491 008, Corfu, Greece
Терминали: 1
Най-близки градове: Корфу (Керкира) (3 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
кафене         
безмитен магазин         
помещение за майки с деца         
коли под наем         
медицински център         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Корфу на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Корфу на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Корфу?
Продължителността на самолетното пътуване до Корфу зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Корфу?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Корфу, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Корфу, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Корфу и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Корфу?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Корфу. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Корфу, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Корфу, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.